IOHANNIS, intalnire cu reprezentantii Bancii Mondiale: Romania accepta infiintarea unui birou al bancii la Bucuresti

Presedintele KLAUS IOHANNIS  l-a primit joi, la Palatul Cotroceni, pe Frank Heemskerk, directorul Executiv al Grupului Bancii Mondiale.

Cu aceasta ocazie, partea romana si-a exprimat disponibilitatea de a sprijini infiintarea la Bucuresti a unui birou regional al Banci Mondiale, informeazaAdministratia Prezidentiala. 

In cadrul reuniunii, cei doi oficiali au discutat despre parteneriatul dintre Romania si Grupul Bancii Mondiale, fiind abodate subiecte referitoare la consolidarea colaborarii, in special in domeniul politicilor economice si guvernantei corporatiste, precum si utilizarea expertizei Bancii Mondiale in vederea implementarii reformelor structurale si cresterea gradului de absorbtie a fondurilor europene, se mai arata in comunicatul citat.

CITESTE SI: KLAUS IOHANNIS se va intalni joi cu o delegatie a BANCII MONDIALE

”In acest sens, Romania si-a exprimat interesul si disponibilitatea de a sprijini ideea infiintarii la Bucuresti a unui birou regional al Bancii Mondiale, pentru politici si guvernanta in sfera sectorului public. Pentru Grupul Bancii Mondiale, Romania continua sa fie unul dintre cei mai importanti parteneri din regiunea Europei Centrale si de Est”, a mai transmis Administratia Prezedentiala. 

CITESTE SI: VICTOR PONTA: Nu mai avem datorii la FMI si nici nu mai facem altele

 Sursa foto: b1