Iohannis, interviu in L’Express: Lucrurile nu vor evolua decat dupa ce Guvernul va fi dedicat cauzei mele. Sper din 2015 sau 2016

Iohannis, interviu in L'Express: Lucrurile nu vor evolua decat dupa ce Guvernul va fi dedicat cauzei mele. Sper din 2015 sau 2016

Presedintele Klaus Iohannis sugereaza, intr-un interviu acordat publicatiei franceze L’Express, ca ar fi necesara schimbarea Guvernului, pledand, din anul 2015 ori dupa alegerile parlamentare din 2016, pentru un Executiv care sa lucreze in acelasi sens cu el.

In cursul interviului acordat revistei L’Express, Iohannis a fost intrebat care poate fi rolul presedintelui României in contextul coabitarii cu primul-ministru.

“Presedintele trebuie sa fie un model pentru societate. Modul in care se comporta, in calitatea de personaj public, trebuie sa inspire natiunea, nu sa suscite ironii. Credeti-ma, este o abordare noua pentru Romania”, a spus Iohannis.

Citeste si: KLAUS IOHANNIS VREA DOUA MANDATE DE PRESEDINTE PENTRU A-SI PUTEA INDEPLINI PROIECTELE

“In acelasi timp, presedintele nu poate impune singur schimbarea. Trebuie sa aiba sustinerea unui Guvern care sa lucreze in acelasi sens. Lucrurile nu vor putea evolua decat din momentul in care Guvernul va incepe sa fie dedicat cauzei mele, nu cauzei adversarilor mei. Cu siguranta acest lucru nu se va produce in urmatoarele saptamani, ci, sper eu, in cursul anului 2015. Sau, cel mai tarziu, in 2016, dupa alegerile parlamentare”, a adaugat Iohannis.

Citeste si: PRESEDINTELE KLAUS IOHANNIS A SEMNAT DECRETELE DE PROMULGARE PENTRU PRIMELE LEGI DIN MANDAT

“In momentul in care mi-am anuntat candidatura, am spus ca vreau sa fac lucrurile «altfel», ceea ce inseamna o alta abordare a politicii: mai putine scandaluri, mai putin zgomot mediatic, mai mult interes acordat esentei problemelor. si vreau sa fac exact asa. Nu o sa ma vedeti certându-ma cu primul-ministru pe un platou de televiziune”, a subliniat presedintele.

“Faptul ca premierul Victor Ponta a fost adversarul meu in campania electorala va face aceasta relatie mai greu de gestionat, dar eu voi face astfel incât colaborarea cu Guvernul sa fie corecta. in rest, poate nu va dura mult…”, a spus Iohannis.