IOHANNIS la Bruxelles: Am sustinut necesitatea de schimbare a mecanismelor de COOPERARE INTERREGIONALA

Presedintele KLAUS IOHANNIS a declarat joi ca a sustinut, la summitul UE-CELAC de la Bruxelles, necesitatea de schimbare a mecanismelor de cooperare interregionala pentru a mentine eficienta conlucrarea intre Europa si America Latina.

“Am sustinut in cadrul dezbaterilor aceasta necesitate de schimbare, de actualizare a mecanismelor de cooperare interregionala, pentru a mentine eficienta conlucrarea intre cele doua continente ca instrument strategic nu doar pentru acest proces, ci si pentru o actiune mai activa, mai concertata in rezolvarea problemelor globale.

CITESTE SI: KLAUS IOHANNIS a plecat la SUMMIT-ul UE – Comunitatea Statelor Latino – Americane si Caraibiene

Pozitia si punctele de vedere exprimate de Romania se regasesc in concluziile summitului”, a spus IOHANNIS, la Bruxelles, unde a participat la Summitul Uniunea Europeana — Comunitatea Statelor Latino — Americane si Caraibiene (UE-CELAC).

El a precizat ca summitul s-a desfasurat in conditiile in care a devenit evidenta necesitatea unei adaptari a mecanismelor de cooperare interregionala la contextul actual international si global.

CITESTE SI: KLAUS IOHANNIS s-a intalnit cu DAVID CAMERON la BRUXELLES

Seful statului a spus ca s-a discutat si despre nevoia identificarii de solutii inovative in cadrul unui parteneriat echilibrat si echitabil pentru provocari globale, dezvoltarea durabila si dezvoltarea post 2015, incheierea si modernizarea acordurilor comerciale bi si multilaterale, eradicarea saraciei, lupta impotriva schimbarilor climatice.

De asemenea, IOHANNIS a precizat ca au fost adoptate doua declaratii comune, una politica si una de principii, care stabilesc bazele parteneriatului interregional, cat si un plan de actiune pentru implementarea declaratiei de principii, care presupune initiative comune in domenii precum cercetarea si tehnologia informatiilor, incluziunea sociala, dezvoltarea urbana si imigratia.

Sursa foto www.caleaeuropeana.ro