Iohannis, la Iasi: De unde are Ponta atatia bani pentru campanie? Propun sa schimbam legislatia de finantare a partidelor politice

Prezidentiabilul ACL, Klaus Iohannis, a declarat sambata, la mitingul de sustinere organizat de ACL la Iasi, ca va propune partidelor politice modificarea legislatiei de finantare a partidelor politice si a campaniilor electorale. In discursul sustinut in fata iesenilor, presedintele PNL s-a intrebat de unde are Victor Ponta atatia bani pentru campanie, in conditiile in care pe toate stalpurile si gardurile sunt afisate reclame cu premierul.

“Am umblat mult, peste tot vad reclame pentru Victor Ponta pe fiecare stalp si gard si ma intreb: de unde atatia bani pentru campania electorala? Oare sunt banii nostri din impozite si taxe? Oare sunt bani din coruptie?”, a spus Iohannis.

“Voi propune partidelor politice sa schimbam legea de finantare a partidelor politice si a campaniilor electorale. In ianuarie nu trebuie sa fie vacanta pentru Parlament. tre sa lucram sa facem ordine sa stim clar cine si cat putem cheltui in campanie. este inadmisibil sa se cheltuie zeci de milioane euro. Este nevoie de mai multa ordine. de mai multa disciplina.este nevoie de cinste. Va spun ca nu mai merge si asa”, a mai spus presedintele PNL.

Mondo News iti recomanda si: SONDAJ. IOHANNIS, pe primul loc in topul candidatilor cu abilitati de LIDER

Candidatul ACL la Presedintie a mai atras atentia ca nu poti sa vorbesti despre Unire, in conditiile in care Moldova nu are o autostrada care sa o lege de restul tarii.

“Vine Victor Ponta si ne vorbeste despre Unire. Cum sa vorbesti in Moldova despre unire, daca nu exista nicio autostrada care leaga Moldova de restul tarii si de Europa. Noroc ca avem un presedinte de Consiliu Judetean, desi nu a fost sprijinit de Guvern, care a realizat un aeroport. Pentru dezvoltarea Moldovei este nevoie de autostrada, este nevoie de locuri de munca”, a mai aratat Klaus Iohannis.

Citeste si: Klaus Iohannis propune organizarea un dezbateri “serioase” intre candidatii la alegerile prezidentiale