IOHANNIS: La ICR se schimba CONDUCEREA pe sest. Ma INGRIJOREAZA

Presedintele KLAUS IOHANNIS a declarat, marti, la Roma, in cadrul unei intalniri cu studentii din Italia, ca ceea ce se intampla la Institutul Cultural Roman, unde se schimba conducerea ”pe sest”, il ingrijoreaza, aratand ca aceasta institutie trebuie scoasa din zona trocurilor politice.

ICR este o institutie care tine de ceea ce numim diplomatie publica. Este o institutie creata pentru a aduce imaginea pozitiva a Romaniei mai departe, pentru a arata unei lumi intregi care este valoarea enorma a culturii romanesti, care sunt valorile noastre si care sunt credintele noastre”, a spus seful statului, la Roma.

Potrivit presedintelui, ”toate acestea nu se fac usor, ci se fac cu oameni daruiti si cu proiecte bine gandite, indraznete si vizibile”.

Din acest motiv, ceea ce se intampla in aceste zile la ICR, unde tocmai se schimba pe sest conducerea, ma ingrijoreaza. Eu cred ca ar fi nevoie de o dezbatere publica pentru a reusi, impreuna, sa vedem ce dorim de fapt de la ICR, cum vrem sa restructuram institutul, sa il facem performant in sensul mentionat. E nevoie de profesionisti, de oameni care stiu cum se construieste un proiect cultural, ce inseamna managamentul cultural, in sec XXI”, a mai afirmat Klaus Iohannis.

CITESTE SI: RADU BOROIANU, desemnat de Senat presedinte al ICR

Dupa ce stim aceste lucruri, poate reusim sa scoatem ICR din zona trocurilor politice si sa il introdcem in zona diplomatiei politice”, a adaugat seful statului.

Dupa demisia lui Lilian Zamfiroiu de la conducerea Institutului Cultural Roman, Comisiile de Cultura si de Politica Externa din Senat au dat, marti, aviz favorabil pentru Radu Boroianu si Iulian Tanase pentru postul de presedinte al ICR.

CITESTE SI: Presedintele ICR, LILIAN ZAMFIROIU, si-a dat DEMISIA. Se cunoaste deja INLOCUITORUL

Propunerea PSD pentru postul de presedinte al ICR, Radu Boroianu a primit, in unanimitate, aviz favorabil.

Iulian Tanase, propus de PNL, a primit 12 voturi “pentru” si 4 “impotriva”.

La iesirea de la audieri, Iulian Tanase a transmis ca isi doreste ca ICR sa redevina o institutie vie, care exporta cultura, nu calorifere, mititei cu mustar si dansuri populare.

Sursa foto www.b1.ro