IOHANNIS, la intalnirea cu STUDENTII ROMANI din ITALIA: Trebuie sa REASEZAM EDUCATIA la locul potrivit

IOHANNIS, la intalnirea cu STUDENTII ROMANI din ITALIA: Trebuie sa REASEZAM EDUCATIA la locul potrivit

Presedintele KLAUS IOHANNIS a declarat, marti, la intalnirea cu studentii romani din Italia, ca educatia si cultura trebuie reasezate la locul potrivit.

Trebuie sa reasezam educatia si cultura la locul potrivit in ierarhia lucrurilor care conteaza pentru succesul unui individ si al unei societati. Fara o asemenea schimbare de abordare, mai facem maine o lege, cum s-au mai facut atatea, care nu duce la niciun rezultat. Mai adoptam cate o masura de conjunctura, care mai mult incurca lucrurile, mai semnam un pact pe care nu-l respecta nimeni. Vreau sa scoatem la suprafata excelenta, munca asidua si determinarea, sa le pretuim, sa punem in lumina reflectoarelor si pe cei care le intruchipeaza”, a aratat Iohannis, potrivit Agerpres.

CITESTE SI: IOHANNIS: La ICR se schimba CONDUCEREA pe sest. Ma INGRIJOREAZA

Fie ca sunteti bursierii ”Vasile Parvan”, Erasmus sau beneficiarii altor burse de studiu, prin formarea dumneavoastra academica si profesionala, sunteti pe cale sa deveniti viitoare elite ale Romaniei. stiu ca numarul romanilor aflati la studii in Italia este extrem de ridicat, iar prin intalnirea cu dumneavoastra doresc sa le transmit tuturor studentilor romani un mesaj de incurajare si apreciere. Eu cred in forta pe care educatia si cultura o au pentru dezvoltarea unei societati si viitorul unei natiuni“, a mai aratat seful statului.

CITESTE SI: MATARELLA, dupa intalnirea cu IOHANNIS: A venit momentul ca ROMANIA sa fie parte a SCHENGEN