IOHANNIS: La multi ani FRANTEI si CETATENILOR FRANCEZI cu ocazia ZILEI NATIONALE

Presedintele KLAUS IOHANNIS a transmis un mesaj cu ocazia Zilei Nationale a Frantei, pe pagina personala de Facebook. Seful statului a precizat in mesaj ca Romania si Franta are o lunga si bogata traditie de parteneriat si prietenie.

“Romania si Franta sunt profund legate prin istorie, limba si cultura, prin numeroase experiente comune si printr-o afinitate speciala construita in decursul istoriei, inclusiv recente. Avem o lunga si bogata traditie de parteneriat si prietenie. Acest lucru ma indreptateste sa cred ca avem in fata un drum lung, un viitor in care vom fi impreuna, vom impartasi experiente si vom face fata provocarilor. La multi ani Frantei si cetatenilor francezi cu ocazia Zilei Nationale”, a scris Iohannis pe site-ul de socializare.

CITESTE SI: Mesajul lui GABRIEL OPREA de ZIUA NATIONALA A FRANTEI

Ziua Nationala a Frantei, instaurata in anul 1880, celebreaza cele doua evenimente care au marcat istoria moderna a Frantei, inceputul Revolutiei Franceze prin caderea Bastiliei si Sarbatoarea Federatiei. Prin semnificatiile sale si in onoarea Republicii Franceze, ziua de 14 iulie este cunoscuta si sarbatorita si in alte tari din Europa sau din lume.
Anul acesta, la Paris, are loc pentru a 135-a oara traditionala defililare militara, ca simbol al unitatii nationale fondata pe valorile republicane si ca omagiu adus soldatilor de ieri si de astazi.

Militari romani vor participa si ei la parada organizata la Paris, de Ziua Nationala a Frantei. 

CITESTE SI: FRANTA isi sarbatoreste ZIUA NATIONALA. Caderea BASTILIEI, ANIVERSATA la Bucuresti 

Detasamentul armatei romane este format din militari ai Regimentului 30 Garda Mihai Viteazul si din studenti de la Academia Fortelor Terestre Nicolae Balcescu, Academia Fortelor Aeriene Henri Coanda si Academia Navala Mircea cel Batran. 

Militarii romani au facut deja doua antrenamente pe bulevardul Champs-Elysees din Paris, alaturi de ceilalti participanti la parada. 

Romania a participat pentru prima data cu trupe in cadrul paradei traditionale de la Paris in anul 2007.

Sursa foto Facebook