IOHANNIS, la prima receptie de la Palatul Cotroceni: Calmul, linistea si speranta sunt importante. Va doresc Craciun Fericit

Noul presedinte al Romaniei, Klaus Iohannis,sustine, duminica dupa-amiaza, prima receptie la Palatul Cotroceni dupa ce a preluat mandatul de la Traian Basescu. Primul lucru pe care Klaus Iohannis a ales sa-l faca dupa preluarea mandatului a fost sa dea o petrecere privata. Intr-o declaratie facuta la Palatul Cotroceni, Iohannis a tinut sa sublinieze faptul ca in mandatul sau vor conta trei cuvinte – calmul, linistea si speranta si le-a urat Craciun Fericit celor prezenti si romanilor. Totodata, Iohannis i-a indemnat pe cei prezenti sa tina un moment de reculegere in memoria celor care s-au jertfit la Revolutia din 1989.

“Va multumesc pentru implicarea dvs in parcursul care a facut posibila ziua de astazi. Fiecare dintre dvs v-ati implicat fiecare in felul lui. Va felicit, ati reusit. Sotia mea Carmen si cu mine suntem foarte bucurosi ca avem ocazia sa va salutam aici, dar in istorie lucrurile nu vin aproape niciodata de azi pe maine. Intotdeauna exista evenimente care anunta o evolutie, care prefigureaza un parcurs istoric. Si cred ca in acest moment si poate cu ocazia acestei intruniri de bucurie este bine sa ne amintim ca exact acum 25 de ani Revolutia romana a facut posibila aceasta evolutie neasteptata pentru multi. Va propun un moment de reculegere in cinstea celor care s-au jertfit la Revolutie.

Citeste si: IOHANNIS: PESTE 5 ANI VREAU SA SPUNEM CA ROMANIA ESTE TARA CARE A UIMIT LUMEA PRIN TRANSFORMAREA EI

Suntem foarte aproape de sarbatoarea Craciunului si daca intrebam pe oricine cu ce sentimente asteptam Craciunul, majoritatea vor spune: cu calm, cu liniste si speranta. Aceste cuvinte sunt importante pentru mandatul meu si sper sa fie mult mai mult decat o coincidenta ca speranta ne-a dus aici, calmul l-am recomandat astazi in alocutiunea mea din Parlament. Imi permit sa va doresc Craciun Fericit, Sarbatori Fericite si numai bine”, a spus Klaus Iohannis.

Multi dintre invitati s-au ratacit si au venit pe la Poarta Marinescu, adica cea principala, asa ca au fost intorsi din drum la cealalta poarta, pe care intra cei care nu sunt oficiali. Sunt, in general, politicieni liberali si democrat-liberali, de la Catalin Predoiu, la Andreea Vass, Gheorghe Ialomitianu, Anca Boagiu, Puiu Hasotti, colegii lui Klaus Iohannis din PNL, viceprimarii si consilierii sai de la Sibiu.

Citeste si: KLAUS IOHANNIS, NOUL PRESEDINTE AL ROMANIEI. TRAIAN BASESCU I-A PREDAT MANDATUL