IOHANNIS, la TVR: Sunt un candidat la Presedintie liber, nu impins de baroni. Noul PNL va decide guvernarea Romaniei in 2015

Presedintele PNL, Klaus Iohannis, a declarat duminica seara, invitat in dezbaterea electorala “Presedinte pentru Romania” difuzata de TVR 1, ca principala calitate pe care trebuie sa o intruneasca un viitor presedinte al Romaniei este aceea de a fi un candidat liber, nu un candidat “impins de baroni” si manevrat din spate de partid, asa cum se intampla cu alti candidati. In emisiunea difuzata de TVR 1, duminica seara, a fost invitat si candidatul PSD, Victor Ponta, care insa a declinat invitatia.

“Eu vreau sa fiu presedintele Romaniei, pe mine nu m-a impins niciun baron sa fiu presedinte. Nu am in spate un partid care incearca sa ma manevreze. Am parcursul meu de candidat, sunt un candidat liber, nu un candidat manevrat, si cred ca asa trebuie sa fie un candidat pentru Presedintia Romaniei. Acum putem vedea ca nu toti candidatii sunt liberi. Este important ca cel care devine presedintele Romaniei sa nu fie un candidat manevrat. Eu vin cu o viziune pentru Romania, cu o propunere si cu un program”, a spus Klaus Iohannis.

Referitor la decizia care urmeaza a fi data de Inalta Curte cu privire la starea sa de incompatibilitate, Klaus Iohannis a subliniat ca nu are niciun fel de emotie, deoarece Inalta Curte nu rejudeca, ci verifica daca prima instanta a tinut cont de toate documentele in luarea deciziei.

Citeste si: KLAUS IOHANNIS: M-AS BUCURA SA SE JUDECE MAI REPEDE DOSARUL MEU, DAR TERMENELE AU FOST STABILITE DE ICCJ

“Nu sunt in situatia de incompatibilitate. ANI a fost nemultumita si a facut recurs la ICCJ. Maine este un termen. Eu as fi vrut sa se judece cat mai repede, mi-ar fi convenit in campania electorala. ICCJ a stabilit termenele asa cum le-a stabilit. Domnul Victor Ponta a fost la tv si a afirmat ca eu trag de timp. Eu nu am facut niciodata o solicitare de alt termen, toate termenele au fost stabilite de Inalta Curte. Vom avea o solutie, eu sunt foarte convins ca va fi favorabila. Eu cunosc foarte bine situatia mea. ICCJ nu rejudeca, la recurs se verifica daca prima instanta a respectat si a tinut cont de toate documentele. Nu am niciun fel de emotie“, a mentionat Klaus Iohannis.

Totodata, prezidentiabilul ACL a tinut sa atraga atentia asupra campaniei “mizerabile” care se duce la adresa sa, afirmand ca atacurile venite in special din partea social-democratilor vin ca dovada a lipsei unui proiect si a unui program serios pentru Presedintie.

Campania la adresa mea este usor de caracterizat: este o mizerie. In toate campaniile am avut parte de atacuri, dar de atatea mizerii spuse de purtatorii de cuvant ai PSD-ului nu am avut parte. Este foarte pacat. Eu am venit si am spus ca voi veni si voi face o campanie curata. Nu am atacat si nu am degand sa-i atac pe ceilalti competitori. Din pacate pentru PSD, acest lucru nu este valabil. Probabil, in speranta ca prin aceste atacuri acopera lipsa unui proiect. Dansii nu au niciun proiect. Atacurile mizerabile din partea PSD-ului depasesc limita decenta a unei campanii. Denota nivelul pur si simplu al diferitilor candidati”, a spus prezidentiabilul ACL.

Intrebat de ce nu s-a ajuns la un candidat unic al dreptei, Iohannis a spus: “PDL si PNL au fuzionat intr-un mare partid de dreapta. Este cel mai mare proiect politic de tip partide de la Revolutie incoace. Partidulete au mai fuzionat, dar nu au dat rezultate. Am avut in toate sondajele facute de la fuzionare peste 30%. Este clar ca acesta este partidul de centru dreapta. Mai sunt si altele de centru dreapta, dar cu relativ putini alegatori. Important este ca avem un nou partid, noul PNL, am convingerea ca in 2015 va decide guvernarea Romaniei. Noul PNL va fi noua forta care va conduce Romania”.

Klaus Iohannis a mai subliniat ca vrea sa fie presedintele Romaniei pentru a schimba felul in care se face politica in Romania, explicand ca va fi un presedinte mediator si integrator, dar in acelasi timp ferm in fata derapajelor.

“Eu vreau sa fiu presedintele Romaniei pentru a schimba felul in care se face politica in Romania. Usor de spus, greu de facut. Vreau mai putin spectacol si mai multe solutii. Presedintele trebuie sa fie un model de comportament public. Eu voi fi un presedinte mediator si integrator, dar in acelasi timp foarte ferm in fata derapajelor”, a adaugat presedintele PNL.

Citeste si: KLAUS IOHANNIS: PSD-ului trebuie sa-i fie RUSINE pentru ca duce o CAMPANIE MIZERABILA la adresa mea

 

Despre relatia cu Traian Basescu, Iohannis a spus: “E interesant de constatat ca in timp ce PSD spune ca sunt candidatul lui Basescu, alt partid, adica PMP, spune ca sunt candidatul lui Ponta. Eu pot sa va spun simplu, eu reprezint Alianta Crestin Liberala, nu am nicio legatura nici cu presedintele Basescu, nici cu premierul Ponta. Niciunul dintre ei nu se afla in proiectul meu“, a incheiat Klaus Iohannis, care a tinut sa dezminta informatia potrivit careia ar avea de gand sa taie pensiile si salariile, afirmand ca aceasta informatie este un zvon marca PSD, menit a-i discredita imaginea.

Intrebat care este opinia sa despre relatia Romaniei cu Federatia Rusa, Klaus Iohannis a raspuns: “Relatia Romaniei cu Fed. Rusa este deteriorata. Cu orice investitor trebuie procedat dupa lege. Relatia cu Fed. Rusa este foarte problematica. Singura varianta este sa lucram impreuna cu partenerii NATO si UE pentru a rezolva impreuna situatia si a lua toate masurile care se impun”.