Iohannis: Legea privind eutanasierea maidanezilor a mai fost in vigoare, dar nu cunosc niciun caz in care sa fi rezolvat problema

klaus-iohannis

Prim-vicepresedintele PNL, Klaus Iohannis, este de parere ca legea privind eutanasierea cainilor fara stapan nu este o solutie pentru a scapa de maidanezi si considera ca “Parlamentul a fost luat un pic de val” in aceasta problema.

“Eu cred ca Parlamentul a fost luat un pic de val, dar, una peste alta, in Camera Deputatilor a fost votat un text de lege. In masura in care legea va intra in vigoare si va fi publicata in Monitorul Oficial, bineinteles ca o vom aplica. Cred ca este bine ca s-a renuntat la ceea ce au vehiculat unii, sa se treaca la eutanasierea masiva. Am citit textul adoptat in Camera Deputatilor si este o solutie aplicabila. Nu este solutia noastra, este altfel decat am gandit noi rezolvarea problemei, dar, in masura in care legea va deveni obligatorie, vom schimba si noi procedurile. Legea cu o varianta de eutanasiere a fost in vigoare, cred, din 2001 pana prin 2008. Eu nu cunosc niciun caz in care sa se fi rezolvat problema cainilor comunitari in acei destul de multi ani, prin eutanasiere. Nu stiu de unde impresia acum ca se rezolva de azi pe maine. Nu se va rezolva. Se va rezolva doar in localitatile care au o gandire clara, pe care o aplica consecvent, iar acolo unde se vor inflama lucrurile si hai repede sa rezolvam ceva si peste doua luni ne ocupam de altceva”, acolo nu se va rezolva”, a declarat Iohannis.

In ceea ce priveste portitele din lege, potrivit carora primarii nu sunt obligati sa eutanasieze cainii care nu sunt adoptati, avand posibilitatea sa opteze pentru alta solutie, primarul Sibiului a afirmat ca este “o portita falsa”.

“De ce s-au bagat in treaba noastra, daca nu este obligatoriu? Este o portita falsa. Sigur, unii primari nu prea sunt de acord cu eutanasierea, dar atunci ce sa facem, pentru ca in oras nu mai putem sa ducem cainii? Sa extindem adaposturile? Este nerealist. In masura in care va deveni lege, noi o vom aplica. Noi respectam toate legile, ne convin, nu ne convin…”, a completat primarul Sibiului.