IOHANNIS: Legea votului prin corespondenta am promulgat-o pentru ca dreptul romanilor la vot sa nu fie ingradit

Dupa ce a promulgat legea votului prin corespondenta, presedintele Romaniei, KLAUS IOHANNIS a postat un mesaj pe Facebook in care precizeaza faptul ca dreptul la vot al romanilor de pretutindeni nu poate fi ingradit sub nicio forma.

Iata mesajul integral al presedintelui: 

“Inca de la inceputul mandatului meu, am spus foarte clar ca este inadmisibil ca romanilor, oriunde s-ar afla ei, sa le fie ingradit dreptul la vot. Legea privind votul prin corespondența, pe care am promulgat-o in aceasta dupa-amiaza, a fost asteptata de intreaga societate si asigura premisele respectarii dreptului fundamental la vot pentru toti romanii, oriunde s-ar afla ei in lume”, a transmis IOHANNIS pe Facebook.

CITESTE SI: Presedintele IOHANNIS a promulgat LEGEA VOTULUI PRIN CORESPONDENTA

Seful statului a semnat joi decretul pentru promulgarea LEGII PRIVIND VOTUL PRIN CORESPONDENTA, precum si modificarea si completarea Legii nr. 208/2015 privind alegerea Senatului si a Camerei Deputatilor, precum si pentru organizarea si functionarea Autoritatii Electorale Permanente.

Curtea Constitutionala a Romaniei a decis miercuri, in unanimitate, ca este constitutionala legea privind votul prin corespondenta.

Sursa foto: realitatea