IOHANNIS: Liberalii doresc un presedinte al Romaniei echidistant, model de comportament

Iohannis: Candidatul ACL la prezidentiale va fi desemnat luni

Presedintele interimar al PNL, Klaus Iohannis, a precizat, sambata, in discursul sau de candidat la presedinta partidului, sustinut in fata congresului, ca liberalii isi doresc un presedinte al Romaniei echidistant, mediator, model de comportament public, promotor al parteneriatului strategic cu SUA.

“Ce presedinte pentru Romania ne dorim, dragi liberali? Eu cred ca ne dorim un presedinte care este echidistant, un presedinte ediator, garant al functionarii eficiente a insttutiilor statului. Noi ne dorim un presedinte care e un model de comportament public si poate acest lucru acum il intelegem foarte, foarte bine”, a spus Iohannis.

Afla aici toate informatiile de la Congresul PNL

El a aratat ca liberalii isi doresc un presedinte garant al marilor orientari in politica externa, a marilor proiecte care garanteaza siguranta si locul Romaniei si acum si pentru anii care vor veni.

“Ne dorim un presedinte care promoveasca parteneriatul strategic cu SUA, care intelege care e rolul Romaniei in NATO, care doreste sa dea o voce puternica, sanatoasa, Romaniei in UE, un presedinte preocupat de solidaritatea cu Republica Moldova si cu romanii din diaspora”, a mai spus Iohannis.