IOHANNIS: LUNI vom anunta CANDIDATUL UNIC al ACL pentru ALEGERILE PREZIDENTIALE

Miercuri dimineata are loc prima sedinta comuna a Aliantei Crestin Liberale PNL – PDL. Inaintea reuniunii de astazi dimineata, KLAUS IOHANNIS si VASILE BLAGA au participat la o conferinta de presa in care au anuntat faptul ca luni 11 august va fi facut public numele CANDIDATULUI UNIC al ACL pentru ALEGERILE PREZIDENTIALE din luna noiembrie.

CANDIDATUL UNIC al ACL PNL-PDL se va alege dintre KLAUS IOHANNIS si CATALIN PREDOIU, prezidentiabilul liberal fiind favorit la aceasta ora. Amanarea cu o saptamana a anuntului legat de numele celui care va reprezenta ACL in cursa pentru Cotroceni a fost cauzata de faptul ca Institutele de sondare au cerut o perioada mai lunga de timp.

CITESTE SI: KLAUS IOHANNIS: “Imi doresc sa castig PRESEDINTIA Romaniei. Il pot bate pe Victor Ponta” 

KLAUS IOHANNIS, presedinte PNL: “Lunea viitoare ACL va anunta numele celui care va deveni CANDIDATUL UNIC al nostru la ALEGERI. Tot de luni ACL va intra oficial in precampanie si vom incepe strangerea de semnaturi pentru cel care va fi ales. Va asigur ca va fi o campanie de succes “.

VASILE BLAGA, presedinte PDL: “Suntem convinsi ca vom castiga ALEGERILE din noiembrie si nu oricum, ci in cel mai clar mod cu putinta. La fel de convins sunt ca premierul VICTOR PONTA vrea sa fuga din functia pe care o ocupa. De ce PONTA nu mai spune nimic despre REDUCEREA CAS cu 5%?”

CITESTE SI: IOHANNIS, in direct la Realitatea Tv: NOUL PNL este fara BASESCU

„Mi se pare o intentie exceptional de buna. In mod natural, presedintele are toate informatiile despre ce se intampla in Romania. Mi se pare corect ca la sfarsit de mandat sa vina si sa spuna daca sunt informatii interesante pentru populatie. Eu nu am de ce sa ma tem si nu am nimic de ascuns. Daca asa se va intampla este posibil sa avem surprize destul de importante pentru CAMPANIA ELECTORALA”, a declarat KLAUS IOHANNIS in momentul in care a fost intrebat de jurnalistii prezenti ce parere are despre faptul ca TRAIAN BASESCU a sustinut ca ii va “dezbraca” public pe candidatii la presedintie .

”Eu am citit in alta cheie aceste declaratii. Nu am vazut-o ca pe o amenintare, ci ca un gest de responsabilitate al presedintelui care doreste sa aduca la cunostinta natiunii aceste informatii”, a mai adaugat KLAUS IOHANNIS. La randul sau, VASILE BLAGA a tinut sa precizeze: ”Daca are aceste informatii, TRAIAN BASESCU are obligatia de a le aduce la cunostinta populatiei”.

“Nu aveam nevoie de sfatul domnului presedinte ca sa facem Alianta Crestin Liberala si nici FUZIUNEA. Nimeni nu a crezut asta si iata ca aceasta constructie politica exista si ieri am depus actele la Tribunalul Bucuresti”, a mai spus VASILE BLAGA.

KLAUS IOHANNIS, a comentat ironic candidatura MONICAI MACOVEI. ”Deocamdata am vazut doar un anunt pe internet. De la un anunt pe internet, pana la candidatura propriu-zisa este cale lunga. Suntem o tara libera si doamna MACOVEI poate face ce anunt vrea. Nu ma tem de plecari din fostul PDL sau din noul PNL. Nu ne plac, dar nici nu ne temem. O sa avem vreo 20 de candidati pe dreapta si asta e”, a declarat IOHANNIS.

”Nu a mai fost o surpriza pentru mine anuntul doamnei MACOVEI. Acum doua luni a fost intrebata in BPN daca vrea sa candideze si a spus NU. Ma mira, pentru ca domnia sa era pentru respectarea regulilor si cu asta s-a remarcat ea, dar in momentul in care face astfel de anunturi ea se pune in afara partidului. Evident ca va lua voturi din zona Dreptei, dar speram ca in turul II va fi alaturi de candidatul nostru.

Eu nu am dat afara din partid pe nimeni. Chiar daca au spus unii ca eu am dat afara pe unii, eu nu am dat afara pe nimeni niciodata din partid. Daca nu gresesc se aplica art.20 lit B si nu trebuie nicio excludere”, a comentat acid VASILE BLAGA eventuala candidatura a MONICAI MACOVEI.

Sursa foto: jurnalul.ro