Iohannis: Ma alatur ingrijorarii partenerilor nord-atlantici fata de intensificarea activitatilor aeriene ale Rusiei in Marea Neagra

Presedintele PNL, Klaus Iohannis, si-a exprimat ingrijorarea fata de intensificarea activitatilor aeriene ale Federatiei Rusiei in Marea Neagra, Marea Baltica si Marea Nordului, ingrijorare manifestata, miercuri, de Alianta Nord-Atlantica. 

“Ma alatur expresiei de ingrijorare a partenerilor nord-atlantici fata de intensificarea activitatilor aeriene ale Federatiei Rusiei in Marea Neagra, Marea Baltica si Marea Nordului. Interceptarea avioanelor militare rusesti de aparate de vanatoare NATO, mobilizate de Marea Britanie, Norvegia, Portugalia, Turcia si Germania, demonstreaza ca provocarile militare ale Rusiei sunt intampinate cu o strategie coerenta de actiune”, a spus Iohannis.

Totodata, Iohannis s-a declarat preocupat de intentia Federatiei Ruse de a recunoaste alegerile organizate in Estul Ucrainei si a reafirmat ca este nevoie de un presedinte dedicat respectarii parteneriatelor strategice cu statele occidentale. 

Citeste si: NATO IN ALERTA! AVIOANE RUSESTI AU SURVOLAT MAREA NEAGRA. FOST MINISTRU DE EXTERNE: NU CRED CA SE PUNE PROBLEMA UNUI RAZBOI

Sunt, de asemenea, preocupat de intentia Federatiei Ruse de a recunoaste alegerile organizate in Estul Ucrainei de catre separatistii pro-rusi. Singurele alegeri din Ucraina recunoscute de statele lumii libere sunt cele organizate pe 26 octombrie prin care cetatenii ucraineni si-au aratat sustinerea fata de partidele pro-occidentale. in astfel de momente de tensiune, Romania are cu atat mai multa nevoie de un presedinte dedicat respectarii parteneriatelor strategice cu statele occidentale. Nu suntem in situatia de a ne permite ca in fruntea tarii sa se gaseasca un presedinte care a demonstrat dispret fata de conducatorii celor mai puternice state europene”, a mentionat candidatul ACL la prezidentiale.

Citeste si: Iohannis: Ponta a facut o campanie mudara. Nu-mi bagati parintii in campanie