IOHANNIS: MAREA NEAGRA trebuie sa constituie o zona de importanta strategica

Marea Neagra trebuie sa constituie o zona de importanta strategica, a declarat vineri, la Munchen, presedintele KLAUS IOHANNIS, citat de Agerpres.
“Fiindca ma gasesc aici, la Munchen, pentru a participa la Conferinta de securitate, am prezentat abordarea noastra pe care o voi relua si in cadrul alocutiunii pe care o voi avea la Conferinta de securitate, si anume importanta flancului estic pentru NATO – flancul estic unde Romania joaca un rol important si doreste sa joace un rol important in securizarea zonei. De asemenea, am atras atentia asupra importantei Marii Negre si a regiunii Marii Negre, care nu este importanta doar pentru noi, si trebuie sa fie importanta pentru intreaga regiune si pentru NATO, trebuie sa constituie o zona de importanta strategica”, a spus Iohannis, dupa intrevederea cu premierul landului bavarez, Horst Seehofer, cu care a sustinut o declaratie comuna de presa. 
 
CITESTE SI: KLAUS IOHANNIS se intalneste, la MUNCHEN, cu PREMIERUL BAVAREZ
El a precizat ca o “tema foarte grea” pe care a discutat-o cu oficialul bavarez a fost criza migratiei, apreciind ca aceasta “loveste Bavaria mult mai mult decat Romania”. 

“Am reiterat cu aceasta ocazie opinia noastra: ‘Noi dorim sa fim solidari, parte din solutie, si nu dorim sa complicam problema’. Pe de alta parte, am reiterat ca este foarte importanta consolidarea granitelor externe ale UE si este foarte important ca acest flux de imigranti sa fie mult mai bine reglementat”, a afirmat seful statului. 

CITESTE SI: KLAUS IOHANNIS, INTALNIRE CU DELEGATIA BEI. PRESEDINTELE A SOLICITAT ASISTENTA TEHNICA PENTRU ROMANIA

Presedintele KLAUS IOHANNIS efectueaza incepand de miercuri o vizita de lucru in Germania. El s-a intalnit joi cu presedintele Parlamentului Bavariei, Barbara Stamm. Incepand de vineri seful statului participa la Conferinta de securitate de la Munchen, care se desfasoara pana duminica. Presedintele IOHANNIS va fi vorbitor principal sambata la panelul despre viitorul NATO.

 Sursa foto: stirileprotv