IOHANNIS, mesaj emotionant pentru MEDICII implicati in salvarea victimelor de la COLECTIV

Presedintele KLAUS IOHANNIS a multumit personalului medical implicat in salvarea persoanelor ranite in incendiul din clubul Colectiv, medicii si asistentii fiind invitati la Palatul Cotroceni.

“Exista momente grele si evenimente dramatice care ne incearca taria de caracter, altruismul si umanitatea, care scot la iveala un tip de curaj si daruire altfel nebanuite. Dar, dincolo de asemenea momente, sta in puterea noastra sa fim mai solidari unii cu altii mereu. Nu e nevoie de evenimente tragice ca sa ne amintim sa fim oameni. Daca zi de zi vom incerca sa dam ce e mai bun din noi, sa aducem in jurul nostru, in familie, in comunitate mai multa generozitate si compasiune si sa lasam ceva in urma noastra, vom avea o societate in care ne place sa traim”, a spus presedintele in discursul rostit cu ocazia concertului Corului National de Camera Madrigal, oferit in onoarea personalului medical implicat in acordarea asistentei ranitilor de la Clubul Colectiv.

CITESTE SI: DOSARUL COLECTIV: Toti cei trei ACTIONARI ai clubului, in AREST la DOMICILIU. UPDATE

“Ne sunt inca proaspete in minte gesturile de solidaritate umana, daruirea si generozitatea celor care au venit in ajutorul victimelor, in noaptea tragediei, in zilele ce au urmat si pana astazi. Oameni care n-au ajuns in lumina reflectoarelor, pe care putini ii cunosc, cu priceperea si fortele proprii au dat tot ce au putut pentru a salva vieti si pentru a alina suferinte. Va marturisesc ca am fost miscat de aceste gesturi”, a mai spus acesta.

IOHANNIS a vorbit si despre eforturile pe care le depun medicii si asistentii pentru a acorda ajutor pacientilor si le-a multumit pentru acest lucru.

“Plecand de la exemplul pe care il dati, sunt convins ca unitatea si solidaritatea, respectul reciproc si dedicarea pot deveni o constanta in societatea noastra. Pornind de la astfel de principii, avem sansa sa progresam ca societate”, a mai afirmat KLAUS IOHANNIS.

CITESTE SI: MINISTERUL SANATATII a anuntat care este STAREA PACIENTILOR raniti in COLECTIV

De asemenea, el nu a uitat si de sprijinul pe care l-am primit din afara granitelor:  “Un moment dramatic a functionat ca un adevarat catalizator. Indiferent de apartenenta sau nationalitate, oamenii s-au unit pentru un tel comun, pentru a-i ajuta pe semenii lor aflati in nevoie si suferinta. Este, daca vreti, declaratia simbol a umanitatii, care arata ca altruismul si solidaritatea nu cunosc granite”.

Sursa foto: caleaeuropeana