IOHANNIS: Nimeni nu a prevazut ca voi castiga cu 10% diferenta. Surpriza nu a fost ca am castigat, ci valul enorm de simpatie

PRESEDINTELE ROMANIEI, KLAUS IOHANNIS, PROGRES, PARLAMENT, LEGISLATIE, VOT PRIN CORESPONDENTA, MOTIUNE DE CENZURA, DISCUTII, PARTIDE POLITICE, PNL

Presedintele Klaus Iohannis a declarat joi seara, in emisiunea “Jocuri de putere” difuzata de Realitatea Tv, ca nimeni nu a prevazut ca va castiga alegerile prezidentiale din noiembrie 2014 cu 10% diferenta si a adaugat ca surpriza nu a fost ca a castigat, ci faptul ca a dobandit un enorm val de simpatie, care l-a surprins chiar si pe el.

Emisiunea lui Rares Bogdan a fost transmisa in direct de la Palatul Cotroceni.

“Dupa primul tur multi au simtit ca s-a format un val. Valul s-a format pentru ca in primul tur multi nu au mers la vot. Fata de primul tur, in turul doi au fost foarte multi romani care au vrut sa mearga la vot. Si din diaspora a venit un val. Aceasta miscare s-a amplificat, valul nu s-a oprit in ziua votului. 

Multi pe care i-am intalnit mi-au spus ca au speranta. A fost un val de simpatie enorm. Cel putin pana in ziua de astazi oamenii se bucura cand ma vad. Oamenii si-au dorit o schimbare si sunt bucurosi ca aceasta schimbare s-a produs”, a spus Iohannis.

Citeste si: Dragnea: Speram ca Iohannis sa ramana impartial, mergem in continuare pe ideea de incredere

Presedintele a adaugat: “Nimeni nu a prevazut ca voi castiga cu 10% diferenta. Surpriza nu a fost ca am castigat, ci acest val enorm de simpatie a fost o surpriza si pentru mine”.

Despre vizita la Bruxelles, Klaus Iohannis a afirmat: “A fost prima vizita externa din mandatul meu. Am tinut sa fie o vizita care arata clar determinarea Romaniei de a merge in directia euro-atlantica. Am avut 3 intalniri importante, cu presedintele Consiliului, al Comisiei Europene si cu secretarul general al NATO. Am vrut sa le confirm partenerilor nostri aceasta orientare a Romaniei”.

Despre o eventuala vizita la Washington, seful statului a precizat ca “aceste vizite se pregatesc cu mult timp inainte”, adaugand ca prefera “sa fie o vizita cu greutate, bine pregatita”.

“Voi avea o deplasare in prima parte a lunii februarie la Paris, Berlin si Bruxelles. Voi intalni probabil pe domnul Hollande si domnul prim ministru al Frantei. In Germania am confirmate intalniri cu presedintele si cancelarul Merkel. La Bruxelles este sesiune a Consiliului European”, a mai spus Klaus Iohannis.

Citeste si: Iohannis, dupa decizia ICCJ: Le recomand tuturor politicienilor sa raspunda oricaror solicitari din partea Justitiei