IOHANNIS: Nu stiu daca a existat vreodata un guvern chiar asa independent politic

Un guvern independent politic precum Cabinetul CIOLOS “este o premiera care ajuta Romania”, este de parere presedintele KLAUS IOHANNIS.

“Un guvern independent politic nu a stat de mult la aceasta masa. Nu stiu daca a existat vreodata un guvern chiar asa independent politic. Vreau sa cred ca este o premiera care ajuta Romania. Am toata convingerea ca dvs veti reusi, contrar asteptarilor unora sau altora, sa va faceti treaba foarte bine. S-a vazut astazi in Parlament ca politicienii si-au dorit un astfel de guvern. Votul covarsitor pe care l-ati primit — aproape 400 de voturi pentru si doar o suta si cateva voturi care au vrut altceva — a aratat ca pana si politicienii care, cel putin declarativ, sunt un pic reticenti fata de un guvern independent, nu numai ca au acceptat, au imbratisat aceasta solutie pentru Romania in aceasta etapa”, a spus IOHANNIS, la ceremonia de preluare a mandatului de prim-ministru de catre DACIAN CIOLOS.

CITESTE SI: Guvernul CIOLOS a depus JURAMANTUL DE INVESTITURA. IOHANNIS: Avem o criza de incredere a cetateanului in politicianul pe care l-a ales.UPDATE

Presedintele le-a transmis ministrilor ca au primit “o provocare frumoasa”, o sansa de a arata “cum se poate guverna Romania bine intr-un an complicat si cu asteptari foarte mari”.

“Trebuie sa fiti constienti ca asteptarile vin si din partea politicienilor. In realitate, am convingerea ferma ca toata lumea isi doreste ca treaba sa mearga ceas si pentru asta avem nevoie de un Guvern eficient. Va doresc sa fiti acest Guvern eficient. Va doresc, dl DACIAN CIOLOS, sa reusiti ca din acest Guvern pe care l-ati ales si l-ati promovat ca si o echipa de specialisti sa reusiti sa faceti o echipa unita, care merge mai departe cu un spirit sanatos”, a mai spus IOHANNIS.

CITESTE SI: IOHANNIS, dupa numirea lui CIOLOS ca PREMIER: Guvern de TEHNOCRATI, cea mai buna solutie pentru Romania

Seful statului a tinut sa ii multumeasca si premierului interimar, Sorin Cimpeanu, “pentru felul in care a stiut sa conduca Guvernul in perioada interimatului”.

“Consider ca a facut o treaba foarte buna”, a precizat presedintele.

La ceremonia de la Palatul Victoria au fost prezenti toti ministrii noului Cabinet, dar si premierul interimar Sorin Cimpeanu.

Sursa foto: evz