IOHANNIS: Nu vreau sa il vad pe BASESCU premier si nu il voi pune

Klaus Iohannis, candidatul ACL la Presedintie, a declarat luni seara, la Realitatea TV, ca nu vrea sa il vada pe Traian Basescu premier, asa cum vehiculeaza adversarii sai politici.

“Nu vreau sa il vad pe Traian Basescu premier si nu il voi pune (premier, n.r.). Poate sa stea foarte linistit domnul (care isi exprimase temerea respectiva, n.r.) pentru ca asta sta in pixul presedintelui”, a aratat Klaus Iohannis.

CITESTE SI: Iohannis: Pomenile electorale ale lui Ponta costa bugetul de stat 15,3 mld. lei. In 2015 va mari taxele 

Candidatul a aratat ca este evident ca atunci cand va ajunge presedinte, va fi un guvern al PSD si nu crede ca acesta va mai fi condus de Victor Ponta, intrucat “domnul Ponta va fi trimis acasa de propriul partid”, dar va fi unul al majoritatii din jurul PSD.

“Aceasta este majoritatea in Parlament si o vreme — sper ca putin — dar o vreme va ramane. Pe mine nu o sa ma vedeti sa merg la televizor sa ma cert cu primul ministru, daca e sa ne certam, ne certam fie la Cotroceni, fie la Palatul Victoria pana cand se ajunge la o concluzie, ceea ce este nevoie la noi, in tara noastra. Este nevoie de a rezolva probleme, nu a de a crea spectacol steril.

CITESTE SI: IOHANNIS: PARLAMENTUL este mult prea mare, iar legea de alegere a acestuia – o ABERATIE 

Iar atunci cand voi ajunge presedinte, va fi un Guvern cu care voi colabora institutional, nu voi coabita, evit coabitarea din motivele binecunoscute. Prin acel pact de coabitare notiunea a fost compromisa si folosita peiorativ. Voi colabora institutional, nu este nevoie de nicio fituica semnata intre presedinte si premier pentru a colabora institutional. Constitutia, legile in vigoare, spun foarte clar cum trebuie sa fie asta”, a mai afirmat Iohannis. 

Sursa foto: realitatea.net