Iohannis a participat la o slujba ortodoxa la catedrala din Sibiu

Iohannis participa vineri la liturghia cu prilejul sarbatorii Sfintilor Trei Ierarhi, de la Patriarhia Romana

Presedintele Klaus Iohannis a participat, duminica dimineata, la o slujba ortodoxa oficiata la catedrala din Sibiu. Seful statului nu a fost insotit de sotia sa, Carmen. Klaus Iohannis a plecat de la catedrala din Sibiu in jurul orei 12.00. La iesire, mai multi oameni l-au asteptat si i-au urat La Multi Ani. Iohannis a dat mana cu ei si le-a urat, la randul sau, La Multi Ani.

Klaus Iohannis a anuntat pe pagina sa de Facebook ca va participa la slujba de liturghie de duminica, 4 ianuarie. De asemenea, Iohannis a anuntat ca va participa la toate slujbele ortodoxe importante, pentru a fi alaturi de crestini.

“La ora 10, particip la liturghia duminicala de la Catedrala Mitropolitana Ortodoxa, cu hramul Sfanta Treime, din Sibiu. Slujba va fi condusa de Mitropolitul Ardealului si Arhiepiscop al Sibiului, Laurentiu Streza. Potrivit pravilelor Bisericii Ortodoxe Romane, in calitate de crestin luteran, voi participa numai la prima parte a liturghiei, care se incheie cu citirea Evangheliei. Astfel, voi fi alaturi de toti romanii ortodocsi si care, in primele zile ale anului 2015, se roaga pentru sanatate, intelepciune si pace. Pe parcursul mandatului meu, voi fi prezent, periodic, la ceremoniile religioase ale cultelor legal recunoscute din tara noastra”, a scris Klaus Iohannis pe reteaua de socializare Facebook.

Anuntul presedintelui Romaniei vine dupa ce sotia sa, Carmen Iohannis, a postat o pe reteaua de socializare o fotografie in care seful statului apare in fata unui altar. Imaginea a starnit reactii din partea oamenilor, iar asta pentru ca ipostaza este una neobisnuita pentru un presedinte al Romaniei.