IOHANNIS, pentru Mondo News: Suspendarea presedintelui, gandita exclusiv din perspectiva electorala

Actiunea de suspendare a presedintelui Traian Basescu este o masura gandita de PSD exclusiv din perspectiva electorala, a declarat presedintele PNL, Klaus Iohannis, intr-un interviu acordat in exclusivitate pentru Mondo News.

Liderul liberal a explicat ca un astfel de demers este o “fumigena politica” si a atras atentia ca societatea ar progresa daca partidul de guvernamant nu ar mai avea ca prioritate “legiferarea in scopuri strict electorale”. 

In ce logica ar putea fi justificata suspendarea unui presedinte care oricum isi incheie mandatul? Si sa nu ni se spuna ca ar fi o sanctiune simbolica. Traian Basescu a fost sanctionat deja moral in vara anului 2012″, a spus Iohannis.

Intrebat pe cine ar avantaja suspendarea presedintelui Basescu, Klaus Iohannis a mentionat ca demersul este gandit strict din perspectiva electorala.

Citeste aici interviul integral acordat de presedintele PNL, Klaus Iohannis, pentru Mondo News

In niciun caz pe romani. Aici este principala problema a intregii actiuni. Este gandita exclusiv din perspectiva electorala. Nici domnul Ponta, nici PSD, nici domnul Tariceanu nu-si pun problema care este agenda reala a romanilor”, a spus Iohannis, pentru Mondo News.

Totodata, presedintele PNL a mai mentionat ca societatea romaneasca ar progresa daca partidul de guvernamant ar renunta la practica legiferarii in scopuri strict electorale si a amintit ca le-a propus candidatilor la presedintie si fortelor politice un Pact National pentru Stabilitate si Democratie prin care toti sa-si mentine dezbaterea intr-un cadru sobru si concentrat pe agenda cetateanului. 

Noi ne-am exprimat clar pozitia ca aceste actiuni sunt fumigene politice. Agenda reala a cetateanului este cu totul alta. Societatea ar progresa daca partidul de guvernamant nu ar mai avea ca prioritate legislativa legea amnistiei si gratierii, daca s-ar aplica o depolitizare reala a institutiilor publice, daca s-ar renunta la practica legiferarii in scopuri strict electorale. Tocmai de aceea, eu le-am propus tuturor candidatilor la presedintie si fortelor politice un Pact National pentru Stabilitate si Democratie, prin care sa ne asumam cu totii ca mentinem dezbaterea intr-un cadru sobru si concentrata pe agenda cetateanului”, a mai declarat Klaus Iohannis.

Citeste si: KLAUS IOHANNIS: LA FIECARE CICLU ELECTORAL, ROMANII DE PESTE GRANITA NU POT SA ISI EXERCITE DREPTUL DE A VOTA