IOHANNIS: Peste 5 ani vreau sa spunem ca Romania este tara care a uimit lumea prin transformarea ei

Klaus Iohannis in Parlament

Presedintele Klaus Iohannis a declarat, duminica, in discursul de investitura sustinut in Parlament, ca va fi presedintele tuturor romanilor si ca este onorat de increderea pe care romanii i-au acordat-o. La finalul discursului, Klaus Iohannis a tinut sa sublinieze ca isi pune intreaga putere la dispozitia poporului roman, astfel ca peste 5 ani sa se spuna despre Romania ca este tara care a uimit lumea prin transformarea si reconstructia ei. 

“Imi doresc o natiune de cetateni care stie ce vrea in Europa, in lume si mai ales pentru sine. Este o onoare pentru mine sa fiu presedintele acestei natiuni. Vreau ca fiecare roman sa fie in mod autentic sa fie o onoare ca face parte din aceasta natiune. Traim intr-o lume in care sa ceri cuiva incredere si rabdare e o provocare. Si sa oferi asta e o provocare si mai mare. Si totusi vi le cer. Nu pentru mine, ci pentru noi insine si cu noi insine ca natiune, pentru ca doar cu ele putem face o constructie durabila. Imi pun intreaga putere la dispozitia poporului roman, ca peste 5 ani sa spunem ca Romania este tara care a uimit lumea prin transformarea si reconstructia ei. Va multumesc”, a spus Klaus Iohannis in Parlament. 

Citeste si: KLAUS IOHANNIS, NOUL PRESEDINTE AL ROMANIEI. TRAIAN BASESCU I-A PREDAT MANDATUL

“Stau aici, in fata dumneavoastra, astazi, constient de miza acestui moment pentru viitorul Romaniei. Sunt recunoscator si onorat de increderea pe care cetatenii Romaniei mi-au acordat-o, aceea de a fi presedintele lor si ii asigur ca voi fi presedintele tuturor romanilor”, a spus Iohannis, in fata plenului Parlamentului, dupa depunerea juramantului de investitura.

Seful statului s-a declarat “profund miscat de dragostea de tara care a stat in spatele participarii la vot, de aspiratia spre libertate si prosperitate a romanilor”.

“La 25 de ani dupa caderea comunismului, ati facut inca o data sa triumfe democratia si participarea”, a afirmat Iohannis. 

Citeste si: IOHANNIS, IN DISCURSUL DIN PARLAMENT: CHEM PARTIDELE POLITICE LA CONSULTARI PENTRU A DECIDE IMPREUNA OBIECTIVE DE TARA