IOHANNIS pledeaza pentru MERSUL pe BICICLETA: Sunt ALATURI de BICICLISTI

Presedintele KLAUS IOHANNIS pledeaza pentru mersul pe bicicleta. Presedintele Romaniei a postat un mesaj, sambata, pe Facebook, in care el arata ca folosirea bicicletei, fie duminica in parc sau in fiecare dimineata spre serviciu, ne mentine sanatosi, reduce traficul rutier si implicit poluarea.

Viata din marile orase este de multe ori agitata si aglomerata, iar imbunatatirea calitatii vietii trebuie sa reprezinte un obiectiv pe termen mediu si lung. Mersul cu bicicleta fie duminica in parc sau in fiecare dimineata spre serviciu ne mentine sanatosi, reduce traficul rutier si implicit poluarea”, afirma presedintele pe pagina de socializare.

Iohannis mai transmite ca este alaturi de biciclisti si indeamna cat mai multe persoane sa se deplaseze folosind bicicleta, la final folosind hashtagul ”oraspentruoameni”.

CITESTE SI: Mesajul lui KLAUS IOHANNIS cu ocazia a 10 ani de la semnarea Tratatului de aderare a Romaniei la UE

Mai multe ONG-uri organizeaza sambata, de la ora 14.30, la intrarea Charles de Gaulle a Parcului Herastrau, o actiune la care bucurestenii sunt invitati in strada pentru a cere ”un #oraspentruoameni”, potrivit site-ului unitischimbam.ro.

CITESTE SI: IOHANNIS: Consiliul extraordinar a AGREAT un DOCUMENT privind PREVENIREA fluxului MIGRATIEI ILEGALE 

Potrivit organizatorilor, motivele organizarii adunarii publice sunt ”neaplicarea masurilor de siguranta rutiera, incurajarea transportului motorizat in timp ce orasul este cea mai poluata capitala europeana, lipsa unei viziuni a administratiei orasului pentru cresterea calitatii vietii, mentinerea in functii a persoanelor vinovate de pagubele de milioane de euro provocate de receptia ilegala a pistelor pentru biciclete si neaplicarea masurilor de eficientizare a transportului public prin asigurarea de benzi dedicate.

Sursa foto www.facebook.com