Ponta: Vom adopta modificari la pachetul pe gaze

Premierul Victor Ponta a declarat ca Guvernul va opera modificari la legislatia privind gazele, modificari in acest sens urmand a fi prezentate luni si adoptate miercuri. In opinia primului-ministru, modificarile vor ajuta marii producatori sa se mentina mentina competitivi si pe un trend pozitiv.

“Tot luni prezentam si miercuri adoptam si celelalte modificari pentru pachetul pe gaze astfel incat pentru toti marii producatori, pentru companiile mai mari, mai mici sa avem si in 2014 un pachet de energie si de preturi la energie — energie electrica, gaze — care sa ii pastreze competitivi si sa-i pastreze in acest trend pozitiv pe care economia romaneasca l-a avut in 2013 si in 2014 chiar un pic mai bine decat in 2014”, a explicat Ponta.

Ponta a amai spus ca va merge in Parlament pentru a prezenta masuri in domeniul energiei care sa stimuleze industria si producatorii nationali.

“Am avut inca o discutie cu toti cei implicati in asa fel incat luni sa prezint in Parlament, Camerei Deputatilor, si miercuri in sedinta de Guvern sa adoptam toate actele normative necesare pentru a face un pachet de stimulare in zona energiei pentru industrie, pentru producatorii nationali”, a spus premierul la inceputul sedintei de guvern.

Primul-ministru a mai spus ca va prezenta rezultatele economice ale Romaniei pentru inceputul anului 2014 si solutiile pe care Guvernul intentioneaza sa le adopte, astfel incat sa poata fi implementate obiectivele asumate in programul de guvernare, cum ar fi reducerea CAS.

“Daca reusim si pastram saptamana viitoare competitive si toate preturile la energie, si reusim, (…) inseamna ca si 2014 va fi un an economic la fel de bun, daca nu cumva chiar mai bun. in felul acesta Romania isi depaseste propriile tinte de crestere economica, de investitii straine si de crestere a competitivitatii si acesta e lucrul cel mai important”, a mai spus Ponta.

Premierul a facut referire si la problema certificatelor verzi. “S-a rezolvat problema cu legea energiei referitor la certificatele verzi. De altfel, Curtea Constitutionala a si respins sesizarea presedintelui. Ma bucur ca a promulgat legea anticipand faptul ca nu avea dreptate si ca urma sa piarda la Curtea Constitutionala si in felul asta saptamana viitoare avem hotararea de guvern (…) cu preturi la energie care sa ramana cel putin la valoarea actuala. Presedintele s-a facut ca nu intelege: nu era vorba de scazut, era vorba sa nu se dubleze preturile si, slava Domnului, nu se dubleaza. Am prevenit acest lucru in ultimul moment si decizia Curtii Constitutionale e in acelasi sens”, a afirmat primul ministru.