IOHANNIS: PNL va desemna un candidat la prezidentiale pana la mijlocul lunii iulie. Candidatul dreptei, ales pana la sfarsitul lunii

KLAUS IOHANNIS va sustine o declaratie de presa la ora 19.00

Presedintele PNL, Klaus Iohannis, a declarat, marti, dupa intalnirea cu liderii PDL, ca PNL va desemna un singur candidat la prezidentiale pana la mijlocul lunii iulie, iar pana la sfarsitul acestei luni va fi stabilit candidatul unic al dreptei rezultate din fuziunea PNL cu PDL.

“Trebuie sa constatam ca procesul de fuziune merge in forta mai departe si, din partea PNL vreau sa spun cu toata claritatea, indiferent cine va fi candidatul nostru pentru Presedintie, procesul de fuziune, procesul de unificare a dreptei merge mai departe, asa cum am stabilit astazi”, a spus Iohannis.

“Noi, PNL, vom avea un candidat, un singur candidat desemnat pentru prezidentiale pana la mijlocul lunii, iar pana la sfarsitul lunii iulie vom avea candidatul unic al dreptei rezultate din fuziunea PNL cu PDL. Indiferent daca procedurile democratice de fuziune ajung intr-o faza avansata sau nu, noi vom merge cu toata hotararea in aceasta configuratie”, a precizat Iohannis.

Citeste si: PNL SI PDL VOR MERGE IN ALIANTA ELECTORALA LA ALEGERILE PREZIDENTIALE

La randul sau, presedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat ca pana la 1 august cele doua partide vor avea desemnat candidatul unic la prezidentiale si vor fi gata toate documentele necesare fuziunii. 

“Astazi am constatat cu satisfactie hotararea celor doua partide de a continua procesul de fuziune pentru realizarea marelui partid de centru-dreapta. Pana la 1 august cele doua partide vor avea desemnat candidatul unic la Presedintie, tot pana la acea data vor fi gata toate documentele necesare fuziunii. Procesul continua, de altfel ati vazut ca vin echipele care lucreaza la documente, la coroborarea in teritoriu a celor doua partide”, a precizat Vasile Blaga.

El a aratat ca cele doua partide sunt “pe un drum bun care va aduce multa speranta Romaniei”.

“Noi suntem pe un drum bun care va aduce multa speranta Romaniei, care va crea nu numai un partid care sa fie o alternativa serioasa la PSD, ci si un partid mare de centru-dreapta care sa propuna un proiect serios romanilor”, a mentionat Vasile Blaga.

Citeste si: Adina Valean, aleasa vicepresedinte al PArlamentului European

Vasile Blaga si Klaus Iohannis au facut declaratii presei, dupa ce liderii celor doua partide s-au intalnit la sediul democrat-liberalilor din Aleea Modrogan nr. 22.

Liderul liberal Klaus Iohannis a declarat, marti, dupa prima sedinta a noului Birou Politic al PNL, ca s-a stabilit ca o comisie tehnica sa angajeze case de sondare, pentru a masura cei doi candidati pentru intrarea in cursa prezidentiala din toamna, respectiv el si Crin Antonescu.

Presedintele PNL a aratat ca o tema importanta pentru liberali este desemnarea candidatului pentru candidatura la Presedintie si a anuntat ca a fost numita o comisie tehnica pentru a se ocupa de angajarea unor case de sondare, care vor veni cu rezultate in privinta candidatilor stabiliti pana acum.

“Se va masura in ce masura electoratul se raporteaza pozitiv la domnul Antonescu si la mine, potentialul de crestere si alte chestiuni tehnice”, a precizat Iohannis.

El a mentionat ca, dupa finalizarea acestor sondaje, se va convoca Delegatia Permanenta, care va lua act si, prin vot, va lua o decizie politica.

Presedintele PNL Klaus Iohannis si fostul presedinte al PNL Crin Antonescu au acceptat, sambata, sa fie propusi candidati ai PNL la Presedintia Romaniei, ei exprimandu-si acceptul in plenul Congresului liberal.

Candidatul PDL pentru Presedintie este Catalin Predoiu.