Iohannis: PNL va folosi motiunea de cenzura, dar cand vor fi sanse de reusita

Prim-vicepresedintele PNL, Klaus Iohannis, a declarat, vineri, ca PNL va folosi “cu siguranta” motiunea de cenzura, insa doar in momentul in care va vedea “sanse de reusita”, adica acest instrument “chiar va duce la caderea Guvernului”.

Prim-vicepresedintele PNL, Klaus Iohannis, a fost intrebat, vineri, intr-o conferinta de presa, daca PNL va apela la motiunea de cenzura, din noua postura de partid in opozitie.

“O motiune de cenzura este un instrument foarte puternic. Este cel mai puternic instrument la indemana opozitiei. insa acest instrument poate fi folosit doar o singura data intr-o sesiune si este bine sa fie folosit doar atunci cand aduce fie un castig de imagine, fie chiar duce la caderea Guvernului vizat. Noi cu siguranta ca la un moment dat vom folosi acest instrument, dar il vom folosi atunci cand vedem sanse de reusita, nu cand nu vedem sanse de reusita”, a spus Iohannis.

Intrebat daca PNL se gandeste la o astfel de motiune dupa alegerile europarlamentare, Iohannis a raspuns: “Vom vedea”.

Citeste si: PDL a finalizat motiunea de cenzura la adresa Guvernului

Presedintele PDL, Vasile Blaga, declara ca democrat-liberalii au finalizat motiunea de cenzura la adresa Guvernului si asteapta parlamentarii liberali sa o semneze, “daca sunt barbati politici”, el precizand totodata ca nu poate exista alta colaborare cu PNL, decat una “punctuala in Parlament”.

Presedintele PNL, Crin Antonescu, declara, marti, dupa anuntul iesirii PNL de la guvernare, ca liberalii nu-si doresc niciun fel de intelegere cu PDL, aratand ca democrat-liberalii nici nu pot depune motiune de cenzura, intrucat nu au suficienti parlamentari.

“PDL, cu tot respectul pe care il datoram formatiunilor politice mari sau mici, in cazul acesta mici, nu poate depune o motiune de cenzura. Poate scrie un text, care, daca gaseste niste parlamentari, multi altii decat cei din PDL, sa-l semneze, acela devine motiune de cenzura”, spunea Antonescu.

El adauga: “PDL poate sa faca urmatorul lucru: poate sa vina la noi, daca doreste, cu acel text si sa spuna: Va rog cititi-l si, daca il agreati, faceti dumneavoastra o motiune de cenzura! si va dau cuvantul ca daca e un text in care, cu mult curaj, domnul Vasile Blaga vorbeste despre tot felul de lucruri care nu sunt in ordine in Guvernul Ponta, o facem noi motiune de cenzura”.

Antonescu preciza ca acest lucru este “foarte putin probabil, spre imposibil” pentru ca PNL asuma guvernarea, pana in momentul iesirii din Guvern.