Iohannis: Pomenile electorale ale lui Ponta costa bugetul de stat 15,3 mld. lei. In 2015 va mari taxele

Candidatul ACL la Presedintie, Klaus Iohannis, a declarat luni seara, in studioul Realitatea TV, ca pomenile electorale ale lui Victor Ponta costa bugetul de stat 15,3 miliarde de lei, bani care vor trebui acoperiti, anul viitor, prin cresterea taxelor.

“Pomenile electorale ale lui Ponta costa bugetul de stat 15,3 miliarde de lei, ce vor trebui acoperite, in 2015 vor creste taxele”, a spus liderul PNL.

Klaus Iohannis a atras atentia ca este o nevoie de o mai buna calificare in randul populatiei tinere, Educatia fiind ealtfel prima tema din programul sau prezidential. 

“In momentul de fata, sistemul de pensii este unul bazat pe solidaritate. Este un sistem care functioneaza atunci cand economia este in crestere si populatia nu este imbatranita. Exact din acest motiv, si nu intamplator, am pus prima tema in programul meu Educatia. Solutia vine din Educatie, este o nevoie de o mai buna calificare in randul populatiei tinere”, a mentionat Iohannis.

Citeste si: IOHANNIS, LA REALITATEA TV: GUVERNUL PUTEA SA CREEZE CADRUL LEGAL PENTRU A MARI SECTIILE DE VOTARE. NU CRED CA MELESCANU POATE REZOLVA PROBLEMA

Despre fluturasii cu “Iohannis va taie pensia” distribuiti de PSD), candidatul ACL a catalogat-o ca fiind o actiune de nesimtire a lui Victor Ponta.

“Oamenii s-au speriat pentru ca au primit acei fluturasi din mana postasului, odata cu cuponul de pensie. Imaginati-va ce soc pe saracii oameni, care au crezut ca e o instiintare oficiala de la Posta. Atat de departe au mers Victor Ponta si PSD doar-doar sa mai obtina cateva voturi.  Ar fi ceva destul de hazardat sa le promit eu pensionarilor, pentru ca nu presedintele majoreaza sau scade pensiile. Dar presedintele poate sa faca in asa fel incat Guvernul sa poate da aceste cresteri, sa aduca economia intr-o alta situatie, nu ca acum, cand este recesiune tehnica”, a mai aratat Klaus Iohannis.

IOHANNIS: PARLAMENTUL este mult prea mare, iar legea de alegere a acestuia – o aberatie