KLAUS IOHANNIS a acceptat propunerile de ministri facute de PSD! Ceremonie TENSIONATA la COTROCENI

Premierul Mihai Tudose urmeaza sa ii prezinte, luni, presedintelui Klaus Iohannis noile propuneri de ministri – Paul Stanescu la Ministerul Dezvoltarii, Felix Stroe la Ministerul Transporturilor si Marius Nica la Fonduri Europene. Cei trei sunt propusi pentru a-i inlocui pe demisionarii Sevil Shhaideh, Razvan Cuc si Rovana Plumb. 

UPDATE 2: Paul Stanescu, noul ministru al Dezvoltarii Regionale, Administratiei Publice si Fondurilor Europene, Felix Stroe, noul ministru al Transporturilor, si Marius Nica, noul ministru delegat pentru Fonduri Europene, au depus marti seara juramantul intr-o ceremonie tensionata la Palatul Cotroceni, in prezenta presedintelui Klaus Iohannis. Seful statului nu a transmis niciun mesaj in timpul ceremoniei. Asa cum anuntasera anterior, Liviu Dragnea si Calin Popescu Tariceanu nu au participat la ceremonia de la Cotroceni.

UPDATE 1: Presedintele Klaus Iohannis a acceptat, marti, propunerile de ministri ale PSD si a semnat decretele de numire in functie. Ceremonia de depunere a juramantului va avea loc marti seara cu incepere de la ora 19.30, la Palatul Cotroceni, potrivit unui anunt facut de Administratia Prezidentiala.

STIRE INITIALA

“Cred ca luni le voi inainta, voi anunta ca vin propunerile si sa stabilim impreuna calendarul depunerii juramantului. Nu am vorbit cu domnia sa inca. Nu exista un plan B, nu am plecat de la premisa ca respinge propunerile”, a spus premierul Mihai Tudose vineri, la finalul sedintei Comitetului Executiv National al PSD, unde au fost votati cei trei noi ministri ai Cabinetului.

Liviu Dragnea va boicota ceremonia de depunere a juramantului

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a anuntat ca nu va participa la ceremonia de depunere a juramantului. Dragnea va merge la Palatul Cotroceni pentru a asista la ceremonia de depunere a juramantului de catre noii ministri. “Nu vreau sa ma duc la Cotroceni decat dupa alegerile prezindentiale pentru ca nu mai cred in neimplicarea politica a presedintelui. Nu e un moft. Daca vrea sa vorbeasca de PSD sa se faca membru. Altfel il rog sa nu mai vorbeasca despre PSD”, a spus Dragnea.

El s-a aratat deranjat de declaratiile facute de presedintele Klaus Iohannis, care a spus ca in politica nu functioneaza prezumtia de vinovatie, asa cum functioneaza in justitie, ci ca pentru un politician care merge in fata poporului conteaza integritatea, adica sa nu fie suspectat de nimic.

Cine sunt cei trei potentiali ministri

Paul Stanescu, propus la Ministerul Dezvoltarii, are 60 de ani, este senator, absolvent al Facultatii de Agronomie din Craiova si al unui curs de management economic, a fost pe rand, din 1982, cand a terminat facultatea, director al Fabricii de conserve Caracal, director al IAS Studina, director Agromec Visina si presedinte al Consiliului Judetean Olt, functie pe care a detinut-o timp de doua mandate.

Felix Stroe, propunerea PSD pentru Ministerul Transporturilor, fost comandant de nave de razboi, conduce de 14 ani Regia Autonoma Judeteana de Apa (RAJA) Constanta. El are dubla cetatenie, romana si moldoveneasca, si conduce filiala PSD Constanta din 2015, dupa demisia lui Radu Mazare.

Marius Nica, care va prelua conducerea Ministerului Fondurilor Europene, a mai detinut acest portofoliu in perioada martie-noiembrie 2015, pana la demisia lui Victor Ponta din functia de prim-ministru, el fiind cunoscut drept un apropiat al Rovanei Plumb.

Sursa foto: presidency