IOHANNIS, primul SONDAJ in care iese castigator

Liderul PNL KLAUS IOHANNIS il bate, pentru prima data, pe VICTOR PONTA in cadrul unui SONDAJ realizat de Biroul de Cercetari Sociale. Conform SONDAJULUI, realizat la comanda Fundatiei Miscarea Populara, PREZIDENTIABILUL IOHANNIS iese INVINGATOR daca acesta ar ajunge in turul doi al alegerilor fata in fata cu actualul premier, potrivit Digi 24.

Mai exact, putin peste 50 la suta dintre repondenti l-ar VOTA pe primarul Sibiului, in timp ce actualul premier ar lua VOTURILE a peste 49 la suta dintre cei chestionati. Diferenta dintre cei doi este in marja de eroare a sondajului.

Citeste si: GHEORGHE FALCA: SUNT SIGUR CA IOHANNIS VA FI CANDIDATUL ACL LA PREZIDENTIALE

CERCETAREA SOCIOLOGICA a fost comandat de Fundatia Miscarea Populara si a fost facut in perioada 3-12 iulie. Esantionul a fost de 1.272 de persoane, intervievate la domiciliu. Marja de eroare este de 2,8 la suta.

Persoanele chestionate au fost intrebate “Cum ati vota in turul doi al prezidentialelor?”. Astfel, un procent de 49.6% a ales VICTOR PONTA, in timp ce KLAUS IOHANNIS a fost ales de un procent de 50.4%.

Anterior, un sondaj CURS, comandat de fundatia infiintata de Mircea Geoana, il dadea castigator pe VICTOR PONTA cu 53 la suta din voturi, in timp ce KLAUS IOHANNIS obtinea 47 la suta.

Citeste si: IOHANNIS: PE 5 AUGUST ANUNTAM, OFICIAL, CINE VA FI CANDIDATUL DREPTEI LA PREZIDENTIALE

Si un SONDAJ IRSOP l-a dat castigator tot pe PONTA, cu 49 la suta, in timp ce IOHANNIS ar obtine 43 la suta.

Sursa foto: realitatea.net