Iohannis, propus la Interne si ca vicepremier: Nu renunt foarte usor la Primarie, voi cauta o solutie pentru un interimat

Prim-vicepresedintele PNL, Klaus Iohannis, a declarat vineri, dupa sedinta Biroului Politic al partidului, ca nu este dispus sa renunte foarte usor la Primaria Sibiu si ca, daca legislatia ii va permite, va folosi cea mai buna solutie pentru a realiza un interimat de o lungime rezonabila, asta in functie de cum vor decurge lucrurile in Guvern.

Iohannis a fost nominalizat, vineri, de conducerea PNL pentru posturile de vicepremier si ministru de Interne. Iohannis urmeaza a se suspenda de la Primaria Sibiu pentru o perioada de sase luni, timp in care va vedea daca va continua in Guvern, in functie de rezultatele pe care le va avea.

“Inteleg ca este o preocupare. Nu sunt dispus sa renunt foarte usor la Primarie, exista antecedente. Chiar in sala este un fost primar care a putut fi in acelasi timp si prim-ministru. Daca legea permite acest lucru, voi face apel la aceasta legislatie care reglementeaza situatii exceptionale, dar nu e o chestiune de stricta urgenta. Se gasesc solutii pentru a realiza un interimat de o lungime rezonabila pentru a vedea cum evolueaza lucrurile. Voi folosi aceste exceptii, daca va fi cazul. Primaria Sibiu functioneaza exceptional de bine si in cazul in care cineva va solicita suspendarea mea din functia de primar, cu siguranta vor fi suficienti oameni care sa duca munca mai departe o perioada rezonabila de timp”, a declarat Iohannis.

Vezi aici schimbarile facute de PNL in Guvern

Primarul de Sibiu a mai precizat ca a acceptat functia de vicepremier si cea de ministru de Interne in aceasta dimineata si a tinut sa aminteasca ca cele 80 de procente obtinute pentru a conduce Sibiul l-a determinat sa faca acest pas.

“Acceptarea a avut loc in aceasta dimineata, cu toate ca discutii au fost si inainte. La Sibiu am obtinut in jur de 80% din voturi, ma simt obligat fata de sibieni. Ma simt obligat fata de partid pentru a face pasul pe care l-am facut astazi, dar nu as putea sa spun ca stergem cu buretele si plec maine de la Primarie. Voi cauta metode pentru un interimat rezonabil. Nu stiu cum voi reactiona, nu am fost inca membru al Guvernului. Daca lucrurile vor actiona bine, atunci va trebui sa renunt la calitatea de primar”, a adaugat Klaus Iohannis.

Reamintim ca PNL a schimbat patru ministru. Crin Antonescu a anuntat nominalizarile pentru vicepremier si ministru de Interne, ministrul Economiei, ministrul de Finante si ministrul Sanatatii: Klaus Iohannis, Teodor Atanasiu, Eugen Nicolaescu si Cristian Busoi.

Foto: Realitatea TV