IOHANNIS: Relatia ROMANIEI cu RUSIA este umbrita de CRIZA din UCRAINA

Presedintele KLAUS IOHANNIS a declarat, joi, ca relatia ROMANIEI cu FEDERATIA RUSA este umbrita de CRIZA din UCRAINA, subliniind ca revenirea la dialog depinde de respectarea de catre Rusia a principiilor dreptului international.

”Relatiile ROMANIEI cu FEDERATIA RUSA, asemenea relatiilor UE si NATO cu FEDERATIA RUSA, sunt astazi umbrite de evenimentele grave care au dus la criza ucraineana”, a declarat KLAUS IOHANNIS, in cadrul intalnirii anuale cu ambasadorii acreditati la Bucuresti.

CITESTE SI: KLAUS IOHANNIS se intalneste cu sefii misiunilor diplomatice acreditati in Romania

Potrivit sefului statului, ”revenirea acestor relatii la stadiul atat de necesar dialogului constructiv si colaborarii corespunzatoare intereselor comune depinde imperios de respectarea politica externa rusa a principiilor dreptului international”.

CITESTE SI: KLAUS IOHANNIS: Locul ROMANIEI este in spatiul SCHENGEN

Presedintele a atras atentia ca incercarile Moscovei ”de rescriere a regulilor, depasirea unor linii rosii in materia conduitei si principiilor de drept international, recursul la modalitati de actiune care tine de epoci trecute ne creeaza probleme tuturor, europenilor, comunitatii atlantice, vecinatatii, Rusiei insasi, iar implicatiile se extind dincolo de spatiul euroatlantic”.

Sursa foto: realitatea.net