IOHANNIS: Relatiile cu RUSIA sunt puternic DETERIORATE din cauza crizei din estul UCRAINEI

KLAUS IOHANNIS, prezidentiabilul ACL din finala cursei pentru Cotroceni, a vorbit despre relatiile ROMANIEI cu Federatia Rusa si a amintit ca acestea sunt puternic deteriorate din cauza crizei din estul Ucrainei, iar tara noastra trebuie sa fie foarte atenta.

“Este nevoie sa ne asezam cu toate partidele politice, sa elaboram o viziune pentru Romania europeana. Sa vedem care sunt prioritatile noastre, ce vrem noi de la UE si avem sansa sa devenim un membru proactiv care joaca rolul de mare tare in UE.

Imi doresc un proiect al nostru. Aceasta poate fi elaborat doar impreuna cu partidele politice si specialistii. Un exemplu simplu: fiecare guvernare vine in materie de autostrazi cu un plan, noi nu am reusit pana acum sa facem o strategie pe care sa o pastram de-a lungul anilor si de aceea am ajuns in coada clasamentelor si la capitolul absorbtia fondurilor.

CITESTE SI: KLAUS IOHANNIS: Refacerea USL este IMPOSIBILA! TARICEANU este un PFA politic 

Nu vreau sa inventez alte axe decat cele care sunt. Avem cei 3 piloni pe care se sprijina politica externa a Romaniei: parteneriatul strategic cu SUA, locul si rolul nostru in NATO si locul nostru in UE. Acesti piloni sunt vitali si trebuie pastrati, nu trebuie sa inventam si altfel de axe. Vad ca exista o tendinta la contracanditatul meu de a inventa o axa Bucuresti-Beijing.

Relatiile cu Rusia sunt puternic deteriorate din cauza crizei din estul Ucrainei si Romania trebuie sa fie foarte atenta. Este nevoie sa fim aici in echipa. Aceasta este una din situatiile unde nu trebuie sa facem nota discordanta, trebuie sa fim parteneri de cursa lunga in parteneriatele cu NATO, SUA si UE. Altfel nu se poate rezolva situatia”, a declarat Iohannis viner in cadrul interviului acordat postului de radio RFI.

CITESTE SI: IOHANNIS: I-am rugat pe colegii din ACL sa inceapa sa lucreze, pe comisii, la un program de guvernare 

Sursa foto: jurnalul.ro