IOHANNIS: ROMANIA are mare nevoie de ABSOLVENTI DE STUDII SUPERIOARE bine pregatiti si implicati

Presedintele KLAUS IOHANNIS a transmis un mesaj, vineri, cu ocazia aniversarii a 25 de ani de la fondarea UNIVERSITATII CRESTINE ”DIMITRIE CANTEMIR”, in care afirma ca Romania are mare nevoie de ABSOLVENTI DE STUDII SUPERIOARE BINE PREGATITI si IMPLICATI.

“Romania puternica nu poate fi construita fara o EDUCATIE PUTERNICA. Sectorul privat de invatamant superior si-a dovedit capacitatea de a se dezvolta si adapta nevoilor, fiind un partener in reformele educationale de pana acum. Sunt insa, ca peste tot, si lucruri ce pot fi imbunatatite, cu scopul de a oferi o experienta educationala de calitate si un mediu de cercetare performant studentilor si corpului profesoral, dar si de a raspunde proactiv la nevoile angajatorilor si la provocarea internationalizarii educatiei. Societatea romaneasca are mare nevoie de absolventi de studii superioare bine pregatiti si implicati. Acestia, odata integrati in piata muncii, contribuie la COMPETIVITATEA ROMANIEI IN PLAN ECONOMIC SI STIINTIFIC. Invatamantul universitar particular are un rol esential in acest proces”, a afirmat seful statului in mesajul citit de consilierul prezidential Dan Mihalache.

El a sustinut ca la momentul intrarii in cel de-al doilea secol de existenta ca stat modern, Romania are nevoie de obiective de tara clare si bazate pe o viziune coerenta, dar si de un sistem educational si de cercetare conectate la acestea.

CITESTE SI: IOHANNIS: UN SISTEM DE EDUCATIE CARE OFERA OPORTUNITATI DE ANGAJARE TINE DE SECURITATEA NATIONALA

“Exista nevoie si dorinta de schimbare la nivelul comunitatilor scolare si academice, dar si temeri justificate privind predictibilitatea si stabilitatea unui nou act de reforma. Avem deja o masa critica de oameni competenti si cu viziune in domeniu, dar lipsesc interconectarea si uneori dialogul intre acestia”, a aratat Iohannis.

Seful statului a mentionat ca Universitatea “Dimitrie Cantemir” este un exponent al rolului important al sectorului privat de educatie din Romania pentru cresterea calitatii si relevantei sistemului de invatamant superior romanesc.

“Ca presedinte al Romaniei, sunt deschis la parteneriatul cu institutiile romanesti de invatamant superior, publice si particulare deopotriva, pentru creionarea unei viziuni si strategii pe termen lung in domeniul educatiei si cercetarii. Va invit la un dialog constructiv, pornind de la experienta dumneavoastra si de la un set de valori fundamentale — excelenta in actul educational si in activitatile stiintifice, integritatea academica si responsabilitatea”, a mai transmis Iohannis.

Sursa foto: Realitatea