IOHANNIS: ROMANIA isi doreste sa fie ”PARTE A SOLUTIEI”; Ne comportam DE FACTO CA MEMBRI SCHENGEN

Presedintele KLAUS IOHANNIS a tinut o conferinta de presa in care a anuntat ca se va deplasa, pe 15-16 octombrie, la CONSILIUL EUROPEI, unde se vor discuta aspecte care ”NU TIN DE INTERIORUL UE, ci de SECURITATEA FRONTIERELOR EXTERNE ALE UE”.

Acesta a tinut sa precizeze inca o data ca ”ROMANIA E SOLIDARA UE” si ca tara noastra va dori in continuare sa fie ”O PARTE A SOLUTIEI”:

”Punctul de vedere al Romaniei e foarte bine cunoscut, dar vreau sa repet ca Romania este si doreste sa fie in continuare parte a solutiei. Romania e solidara cu UE. Abordarile noastre se bazeaza intotdeauna pe solidaritate si responsabilitate Vom fi in continuare alaturi de celelalte state membre si vom contribui la solutii.

Asigurarea granitelor exterioare este un capitol unde Romania sta foarte bine. Chiar daca nu suntem membri Schengen, Romania isi ia foarte in serios misiunea de aparare a granitelor externe. Ne comportam de facto ca membri Schengen”, a declarat Klaus Iohannis. 

CITESTE SI: IOHANNIS, DESPRE DECLARATIA LUI JUNCKER CU PRIVIRE LA RUSIA: ESTE SURPRINZATOARE

Acesta a precizat ca RAZBOIUL DIN SIRIA este una dintre cauzele numarului imens de REFUGIATI si ca solutia este evidenta, PACEA IN SIRIA:

”E important sa vedem care e sursa acestor valuri de migranti. E clar ca o locatie foarte fierbinte si probabil sursa cea mai importanta e Siria. Conflictul din Siria e cauza unui numar imens de refugiati. Solutia e evidenta: PACEA IN SIRIA. Pentru asta trebuie sa colaboreze toate partile implicate. Faptul ca in ultima vreme Rusia s-a angajat militar in Siria nu ajuta la solutionarea crizei, ci COMPLICA SITUATIA”, a mai adaugat presedintele Romaniei.

Sursa foto: evz