IOHANNIS: ROMANIA se transforma in model pentru alte tari privind lupta ANTICORUPTIE

KLAUS IOHANNIS, BILANT DNA, PRESEDINTE ROMANIA, MODEL, INSPIRATIE, ROMANIA

Presedintele KLAUS IOHANNIS a declarat, marti, ca DNA a functionat “cu motoarele turate” in anul 2014, iar ROMANIA se transforma in “model si inspiratie” pentru alte tari in ceea ce priveste lupta anticoruptie.

“Datele si cifrele din raportul de activitate reflecta ca DNA a functionat cu motoarele turate in 214. Va felicit si va incurajez sa mergeti mai departe. Am apreciat in mod deosebit rezultatele record pe care le-ati atins anul trecut. (…) Activitatea DNA si a institutiilor justitiei mai are inca un efect pe care doresc sa il subliniez. Romania se transforma treptat in model si inspiratie pentru alte tari in ceea ce priveste o lupta eficienta impotriva coruptiei”, a spus KLAUS IOHANNIS, cu prilejul prezentarii RAPORTULUI de ACTIVITATE al DNA pe anul 2014.

CITESTE SI: ALERTA cu BOMBA la CHISINAU inainte de VIZITA presedintelui IOHANNIS in R. MOLDOVA. UPDATE 

KLAUS IOHANNIS a aratat ca, de la momentul infiintarii DNA si pana in prezent, a crescut capacitatea institutionala a statului de a lupta impotriva coruptiei, o serie de schimbari intervenind si la nivelul mentalitatii oamenilor.

“In acesti 10 ani am fost cu totii martorii unei importante schimbari — cresterea capacitatii institutionale a statului de a lupta impotriva coruptiei. In acest interval de timp nu numai institutiile s-au schimbat, ci si mentalitatea oamenilor. La nivelul societatii a disparut sentimentul neputintei si al acceptarii tacite in fata coruptiei mici si mari. Inceputul schimbarii profunde pleaca de la respingerea fenomenului coruptiei la orice nivel si de la intelegerea ca in viata publica nu exista alta cale decat corectitudinea si respectarea legii”, a adaugat KLAUS IOHANNIS.

CITESTE SI: LIVE VIDEO LAURA CODRUTA KOVESI prezinta bilantul DNA in 2014: Record de demnitari anchetati. LIVE TEXT 

Totodata, seful statului a reiterat faptul ca lupta impotriva coruptiei este o prioritate a sa, ca presedinte, motivand ca “de aceasta lupta depinde existenta statului roman”.

Sursa foto: presidency.ro