IOHANNIS: Romania si Croatia ar avea de castigat in urma integrarii europene a Balcanilor de Vest

Presedintele KLAUS IOHANNIS a declarat, luni, ca Romania si Croatia ar avea de castigat pe multe planuri in urma integrarii in Uniunea Europeana a tarilor din Balcanii de Vest, informeaza Agerpres. 

“Relatiile bilaterale dintre tarile noastre s-au dezvoltat constant si bine in ultimii ani, in special dupa aderarea la UE. intre Romania si Croatia exista punti de legatura pe care trebuie sa le valorificam pentru statele noastre si pentru cetatenii nostri. Ne leaga apartenenta la UE, NATO, sud-estul Europei si regiunea Dunarii si interesul nostru pentru consolidarea perspectivei europene a statelor din regiunea Balcanilor de Vest. (…) Cred ca atat Romania, cat si Croatia ar avea de castigat pe multe planuri de la dezvoltarea economica la stabilitatea regionala in urma integrarii europene a Balcanilor de Vest”, a spus IOHANNIS, dupa intrevederea cu omologul sau croat, KOLINDA GRABAR-KITAROVIC. 

El a subliniat ca “o regiune sigura si prospera este in beneficiul tuturor”.

Seful statului a aratat ca a discutat cu presedintele Croatiei despre situatia economica din cele doua tari, fiind trecute in revista posibilitatile si solutiile de cooperare, rolul de punte de legatura al minoritatilor din cele doua tari pentru care s-a convenit continuarea cooperarii in domeniul educatiei, colaborarea in UE si evolutiile din vecinatatea estica, respectiv Ucraina si Republica Moldova.

CITESTE SI: KLAUS IOHANNIS efectueaza o VIZITA OFICIALA in CROATIA

Presedintele KLAUS IOHANNIS efectueaza luni si marti o vizita oficiala in Croatia. Luni, el s-a intalnit cu prim-ministrul Republicii Croatia, ZORAN MILANOVIC, si omologul sau croat, KOLINDA GRABAR-KITAROVIC.

In a doua zi a vizitei, marti, presedintele KLAUS IOHANNIS va participa la Zagreb, la Cimitirul Mirogoj, la ceremonia depunerii unei coroane de flori la monumentul memorial “Vocea victimelor croate — Zidul durerii”.

Totodata, seful statului roman se va intalni, la sediul Saborului (Parlamentului), cu presedintele acestui for, Josip Leko.

Sursa foto www.agerpres.ro