IOHANNIS: ROMANIA sprijina, in continuare, SANCTIUNILE europene impotriva RUSIEI

KLAUS IOHANNIS a declarat marti, la Kiev, in cadrul declaratiei comune de presa sustinuta impreuna cu omologul PETRO POROSENKO, ca Romania se pronunta pentru mentinerea regimului de SANCTIUNI EUROPENE impotriva RUSIEI pana la aplicarea integrala a acordului de la Minsk, informeaza hotnews.ro.

PETRO POROSENKO a declarat, la inceputul declaratiei, ca este analizata posibilitatea crearii unei linii aeriene Bucuresti – Kiev iar in perioada urmatoare in Romania va veni o delegatie Naftogaz Ucraina pentru a discuta despre colaborarea bilaterala.

PETRO POROSENKO a precizat ca ROMANIA, la fel ca si Germania, va oferi ajutor medical pentru soldatii ucraineni raniti in conflictul cu trupele separatiste. Intrebat daca a discutat cu KLAUS IOHANNIS despre posibilitatea ca ROMANIA sa vanda armament defensiv Ucrainei, POROSENKO a evitat un raspuns direct, dar a spus ca in prezent nu mai putin de unsprezece  state ale UE vand astfel de armament Ucrainei si a spus ca nu le va nominaliza.

CITESTE SI: KLAUS IOHANNIS s-a recules in piata MAIDAN si la Monumentul Victimelor Holomodorului

PETRO POROSENKO a ascultat declaratia lui KLAUS IOHANNIS fara traducere, iar la finalul declaratiei a spus “Multumesc, la revedere” in limba romana.

In continuare va prezentam cele mai importante declaratii facute de presedintele Romaniei KLAUS IOHANNIS:  

“Am dorit sa reafirmam sustinerea Romaniei pentru suveranitatea, integritatea teritoriala si independenta Ucrainei. Vreau sa subliniez importanta aplicarii rapide si neconditionate a acordurilor de la Minsk.

Pozitia Romaniei e favorabila mentinerii regimului de sanctiuni al UE la adresa Rusiei atat timp cat nu se inregistreaza aplicarea deplina a acordurilor Minsk 2.

CITESTE SI: KLAUS IOHANNIS, vizita oficiala in UCRAINA: Romania sustine integritatea Ucrainei. UPDATE 

Mentinerea cursului reformelor e cel mai bun mesaj al mentinerii parcursului Ucrainei pe calea europeana.

Am convenit ca trebuie sa dam o vizibilitate mai buna comunitatilor noastre etnice. Ele trebuie sa devina un liant si un pod in relatiile noastre. E nevoie ca mecanismele relevante pe linie guvernamentala sa-si reia activitatea. Dorim ca prin toate actiunile noastre sa vedem efecte pozitive in ce priveste contactele directe din cetatenii nostri”.

Sursa foto: realitatea.net