IOHANNIS: ROMANIA va continua sa se asigure ca drepturile cetatenilor sai din strainatate sunt respectate

Klaus Iohannis va vizita, joi, laserul de la Magurele

Presedintele KLAUS IOHANNIS l-a primit miercuri, la Palatul Cotroceni, pe ministrul de Externe al Regatului Unit al Marii Britanii si Irlandei de Nord, PHILIP HAMMOND, context in care a reiterat necesitatea aplicarii depline a principiului liberei circulatii a persoanelor, potrivit prevederilor din tratatele UE.

Potrivit Administratiei Prezidentiale, in cadrul intalnirii cei doi interlocutori si-au exprimat aprecierea fata de calitatea cooperarii bilaterale in domeniile de securitate si aparare si au incurajat aprofundarea si intensificarea acesteia.

Seful statului a subliniat “dorinta Romaniei de a-si canaliza eforturile in scopul valorificarii optime a potentialului considerabil al Parteneriatului Strategic romano-britanic atat la nivel politic, cat si economic”. De asemenea, Iohannis a reiterat necesitatea aplicarii depline a principiului liberei circulatii a persoanelor, asa cum este acesta prevazut in tratatele UE.

CITESTE SI: VICTOR PONTA s-a intalnit cu ministrul de Externe al Marii Britanii PHILIP HAMMOND 

“In acest context, Romania va continua sa se asigure, alaturi de Comisia Europeana, si in dialog cu toate statele membre ale UE, ca drepturile cetatenilor romani, in calitate de cetateni europeni, sunt pe deplin respectate”, arata Administratia Prezidentiala, care puncteaza ca Romania apreciaza sprijinul constant pe care Marea Britanie il acorda aderarii la spatiul Schengen.

Cu ocazia intalnirii sale cu ministrul britanic, KLAUS IOHANNIS a subliniat ca Uniunea Europeana (UE) este “un proiect de succes si ca, prin unitate si solidaritate, statele membre pot face fata oricaror dificultati”.

CITESTE SI: PHILIP HAMMOND, ministru de Externe britanic, va efectua miercuri o vizita la BUCURESTI 

Sursa foto: presidency.ro