IOHANNIS s-a intalnit cu secretarul general al ONU, BAN KI-MOON

Presedintele KLAUS IOHANNIS s-a intalnit, marti, in marja participarii la Adunarea Generala a ONU, cu BAN KI-MOON, secretar general al ONU, cei doi discutand despre teme de actualitate de pe agenda internationala, inclusiv situatia din Ucraina, dar si despre pozitia Romaniei ca membru activ al ONU.

“Intalnirea a marcat un moment aniversar, atat pentru ONU, 70 de ani de la semnarea Cartei ONU, cat si pentru Romania, 60 de ani de la aderare. Cei doi inalti oficiali au avut un schimb de opinii pe teme de actualitate de pe agenda internationala si au subliniat importanta ONU in arhitectura de securitate globala”, se precizeaza intr-un comunicat de presa al Administratiei Prezidentiale.

CITESTE SI: IOHANNIS: Romania vrea infiintarea unei Curti Internationale pentru Crimele Terorismului

Potrivit sursei citate, IOHANNIS a reafirmat importanta pe care Romania o acorda respectarii dreptului international si institutiilor sale juridice si a subliniat angajamentul partii romane de a contribui la demersurile diplomatiei internationale.

 CITESTE SI: IOHANNIS s-a intalnit cu vicepresedintele SUA. JOE BIDEN s-a aratat multumit de lupta anticoruptie din Romania. UPDATE

 De asemenea, cei doi au discutat despre situatia din Ucraina, reforma ONU si “consolidarea pozitiei Romaniei ca membru activ al ONU”.

 Sursa foto: evz