Iohannis se intalneste joi cu reprezentantii campaniei ”Politica fara bariere”

Iohannis se intalneste joi cu reprezentantii campaniei ”Politica fara bariere”

Presedintele Klaus Iohannis a anuntat, miercuri, pe Facebook, ca se va intalni, joi, cu reprezentanti ai campaniei ”Politica fara bariere”, sustinuta de peste patruzeci de asociatii non-guvernamentale, care militeaza pentru garantarea dreptului la asociere politica si participare la alegeri.

Iohannis a scris pe Facebook ca proiectul sau prezidential ”Romania lucrului bine facut” cuprinde 11 teme majore de dezbatere si consens national, printre care se numara si reforma institutiilor politice si administrative.

Citeste si: Klaus Iohannis sugereaza ca toate cele trei partide pro-europene de la Chisinau sa faca parte din Guvern

”Am promis ca o sa initiez o dezbatere despre modificarea legislatiei partidelor politice, atat in privinta conditiilor de infiintare a unor noi formatiuni, cat si a finantarii acestora. Aceasta tema a stat pe agenda consultarilor cu partidele politice parlamentare din 28 ianuarie si cu presedintii celor doua camere ale Parlamentului din 2 februarie. Maine ma intalnesc cu reprezentanti ai campaniei „Politica fara bariere”, sustinuta de peste patruzeci de asociatii non-guvernamentale, care militeaza pentru garantarea dreptului la asociere politica si participare la alegeri”, a precizat presedintele Iohannis.

El a mai aratat ca, asa cum sublinia in proiectul sau prezidential, votul popular este acela care decide asupra viabilitatii unor structuri politice si nu constrangerile legislative.