Iohannis si Blaga vor anunta astazi numele, sigla si sediul noului partid rezultat din fuziunea PNL – PDL

PNL si PDL au ajuns la finalul negocierilor. Liderii celor doua partide, Klaus Iohannis si Vasile Blaga, vor anunta, joi, numele, sigla si sediul noului partid, dupa intalnirea celor doua comisii de negociere, programata sa inceapa la ora 10.00.

“La 10 ne intalnim si cred ca pe la 11.00 va fi o conferinta de presa a lui Klaus Iohannis si Vasile Blaga. Este ultima runda de negocieri. Astazi veti afla numele, sigla si tot ce prevede statutul noului partid“, a spus Gheorghe Falca, primarul Aradului si membru al Comisiei de negociere.

PNL si PDL au finalizat in proportie de 99% statutul noului partid care va rezulta din fuziunea PNL cu PDL. Dupa mai multe discutii, reprezentantii celor doua partide au ajuns la un acord si in privinta denumirii noii formatiuni de dreapta, a siglei si a sediului central.

CITESTE SI : Crin Antonescu, despre candidatul PNL la prezidentiale

PNL va fi numele noului partid rezultat din fuziune, potrivit unor surse politice. Totodata, actualul sediu al PDL din Aleea Modrogan va fi si sediul central al noului partid.

Presedintele PDL Vasile Blaga a anuntat aseara ca PNL si PDL vor merge la alegerile prezidentiale ca o alianta, care va purta, cel mai probabil, numele de Uniunea Crestin Liberala PNL – PDL, fuziunea urmand sa se faca ulterior.

Citeste si: KLAUS IOHANNIS: Pe 21 iulie se va stabili candidatul PNL pentru cursa prezidentiala

„Eu cred ca Uniunea Crestin Liberala PNL-PDL ar fi o denumire foarte buna, asta e varianta mea, dar sa vedem ce spun analizele“, a spus Blaga, la Gandul Live.  

Liberalii vor anunta luni, 21 iulie, numele candidatului PNL care va intra in cursa pentru Palatul Cotroceni. Cele mai mari sanse le are Klaus Iohannis, presedintele partidului.

Sursa foto: epochtimes-romania.com