IOHANNIS: Spatiul SCHENGEN este NEFUNCTIONAL in acest moment. Vom discuta in cadrul CSAT

Presedintele KLAUS IOHANNIS a declarat luni, intr-o conferinta de presa sustinuta la Palatul Cotroceni va discuta despre spatiul Schengen in cadrul CSAT. Presedintele a mai declarat ca spatiul Schengen este nefunctional in acest moment.

”Cred ca mai multora le-a venit ideea sa urmareasca ce s-a intamplat la granitele externe ale spatiului Schengen. Nu cred ca putem sa punem chestiunea in termeni de nemeritat sau in alte categorii emotionale, dar cred ca putem cu totii sa constatam ca spatiul Schengen nu functioneaza de facto, e nefunctional in momentul de fata. Aceasta chestiune va face obiectul unei discutii in CSAT, am inclus aceasta chestiunea pe ordinea de zi a CSAT.”, a spus KLAUS IOHANNIS.

CITESTE SI: IOHANNIS, despre criza imigrantilor: Romania nu este o tara xenofoba. Oferta noastra este generoasa

Totodata, KLAUS IOHANNIS a subliniat ca dosarul imigratiei si cel al aderarii Romaniei la spatiul Schengen nu ar trebui amestecate. 

IOHANNIS a declarat ca ar putea fi luata o decizie in Parlamentul Romaniei cu privire la problema refugiatilor, dar ca aceasta nu este o chestiune uzuala. 

”Este posibila o consultare a Parlamentului, dar nu este uzuala. Presedintele nu trebuie sa ceara un mandat pentru a reprezenta Romania la Consiliul european, dar este de dorit sa se cunoasca parerea politicienilor. Miercuri voi merge in Parlament si voi aborda si aceasta chestiune”, a declarat seful statului. 

 CITESTE SI: REUNIUNEA JAI. COTELE OBLIGATORII AU FOST SCOASE, DECIZIA PRIVIND CRIZA REFUGIATILOR IN 8 OCTOMBRIE

 Sursa foto realitatea