IOHANNIS: Sper sa avem reforme de substanta in interiorul partidelor, sa primeasca si sa promoveze oameni noi

Presedintele KLAUS IOHANNIS a declarat miercuri in Slovacia, referitor la protestele dupa tragedia din Colectiv, ca “oameni care au iesit in strada sa-si spuna pasul, acest fapt este democratic, este legitim, si aceasta voce, de data ceasta, s-a facut auzita si a fost auzita”.

IOHANNIS le-a spus romanilor din Slovacia ca “Sper sa avem o intelegere foarte buna a fenomenului in randul partidelor, sa avem reforme de substanta in interiorul partidelor, sa primeasca oameni noi, sa promoveze oameni noi”. 

CITESTE SI: IOHANNIS, in Slovacia: Nu trebuie sa lasam ATACUL TERORIST sa DISTRUGA TESUTUL SOCIAL AL TARILOR NOASTRE

“Politica se schimba doar daca se schimba si oamenii care o fac. Nu putem sa-i trimitem pe toti acasa si sa luam pe cine? Politica fara partide nu merge. Dar, aici vad o posibilitate si pentru oameni din generatia voastra sa intre in politica, daca vor sa schimbe ceva… Asta nu inseamna ca ii trimitem acasa pe cei batrani, ca mine, sper. Exista oameni de toata isprava si politicieni de toata isprava, in toate partidele si la toate varstele, dar reinnoirea se face si cu oameni tineri”.

CITESTE SI: KLAUS IOHANNIS PLEACA IN SLOVACIA. PROGRAMUL VIZITEI OFICIALE

IOHANNIS a anuntat in intalnirea cu romanii din Slovacia ca maine va promulga legea votului prin corespondenta, dupa ce Curtea Constitutionala a respins contestatia depusa de ALDE si UDMR.

Sursa foto: ziuanews