IOHANNIS: Sunt convins ca de data aceasta Romania va avea o foarte eficienta lupta impotriva coruptiei

Presedintele KLAUS IOHANNIS sustine ca de data aceasta Romania va avea o foarte eficienta lupta impotriva coruptiei, iar ritmul in care DNA instrumenteaza dosarele de coruptie ar putea fi unul chiar si mai crescut.

IOHANNIS a declarat, intr-un interviu difuzat de televiziunea publica din Croatia, ca in pofida varstei sale considera ca este un nou tip de politician in Romania si a reiterat sprijinul pe care il acorda institutiilor care actioneaza impotriva coruptiei.

“Cred ca prin sprijinul pe care-l acord institutiilor responsabile cu lupta anticoruptie am avut deja rezultate notabile si lupta merge mai departe. Nu este ceva ce se va termina pana la sfarsitul acestui an sau pana la finele anului viitor. Lupta impotriva coruptiei este o poveste fara sfarsit, dar in prezent Romania este intr-o faza foarte fierbinte a luptei impotriva coruptiei, o faza fierbinte care din pacate are si aspecte urate. Dar sunt convins ca de data aceasta Romania va avea o foarte eficienta lupta impotriva coruptiei, astfel incat in cativa ani sa putem sa spunem: ok, razboiul a fost castigat in mare parte si continuam sa prevenim reaparitia coruptiei”, a afirmat presedintele IOHANNIS.

CITESTE SI: IOHANNIS IN CROATIA: Sper ca LUPTA ANTICORUPTIE SA INFLUENTEZE POZITIV ADERAREA LA SPATIUL SCHENGEN

Seful statului a mai spus ca numarul mare de cazuri, in care sunt implicati politicieni, instrumentate de institutiile responsabile cu lupta anticoruptie dovedeste ca aceasta lupta este eficienta.

“Cu siguranta sustin aceste institutii si sustin DNA in lupta anticoruptie. Numarul mare de cazuri pe care l-ati mentionat arata pe de o parte un lucru foarte trist: multi politicieni au fost corupti sau sunt acuzati de coruptie, sa o spunem in modul corect politic. Dar pe de alta parte, acest numar mare arata ca lupta impotriva coruptiei este foarte eficienta si cred ca vom reusi sa mentinem acest ritm sau chiar sa avem un ritm si mai sustinut”, a declarat IOHANNIS.

CITESTE SI:KLAUS IOHANNIS efectueaza o VIZITA OFICIALA in CROATIA

Presedintele KLAUS IOHANNIS a efectuat luni si marti o vizita oficiala in Croatia.

Sursa foto www.adevarul.ro