IOHANNIS: Sunt ingrijorat, aud lucruri care nu sunt normale. Premierul nu are buget, pentru el legea este optionala?

Candidatul ACL (PNL – PDL) la alegerile prezidentiale, Klaus Iohannis, a declarat luni, invitat in studioul Digi 24, ca este ingrijorat de faptul ca premierul Victor Ponta a anuntat o serie de masuri sociale pentru anul viitor, precum cresterea pensiilor si a alocatiilor pentru persoanele cu dizabilitati, insa arunca intreaga responsabilitate a acestor masuri pe guvernul care va veni dupa alegerile prezidentiale. Mai mult, Klaus Iohannis a atras atentia asupra convingerii premierului ca dupa prezidentiale, Romania va avea un alt guvern.

“Unele teme nu par bine gandite. Reducerea CAS e o tema buna, dar Guvernul nu a venit sa ne spuna cum vrea sa compenseze.Acum sunt ingrijorat fiindca aud lucruri care nu sunt normale. Aud ca din 2015 cresc pensiile, alocatiile pentru persoane cu dizabilitati. Bun, daca lucrurile se pot plati ar fi foarte frumos, doar ca in contra-partida, premierul in loc sa ne arate cum va plati aceste masuri, vine si ne explica ca de fapt nu el face bugetul, ci alt guvern care va veni. Pai atunci pe ce se bazeaza daca nu numai ca nu are buget, nici nu vrea sa aiba si arunca intreaga responsabilitate pe cel care va veni – nu stiu de ce crede el asta – dupa alegerile prezidentiale. Este o lipsa totala a responsabilitatii”, a declarat Iohannis.

Citeste si: KLAUS IOHANNIS: Plata PENSIILOR la timp nu este un FAVOR pe care statul il face pensionarilor

Prezidentiabilul ACL a mai afirmat ca il deranjeaza modul in care Victor Ponta guverneaza tara, explicand ca daca initial termenul pentru prezentarea bugetului in Parlament a fost 15 octombrie, apoi a fost schimbat pentru 15 noiembrie, acum premierul a afirmat ca bugetul se va face dupa alegeri, asadar legea este optionala pentru premier.

“Ma deranjeaza modul in care se guverneaza. El, primul-ministru, nu poate sa spuna ca face ceva pentru campanie si dincolo face altceva. Daca nu vrea sa fie prim-ministru, sa-si dea demisia, sa fie candidat la prezidentiale si sa lase pe altcineva sa guverneze. Initial termenul pentru prezentarea bugetului in Parlament a fost 15 octombrie, apoi a fost schimbat pentru 15 noiembrie, acum vine premierul si spune dupa alegeri, cine va fi va face bugetul. Ce sa inteleg eu ca pentru premier legea este optionala?”, a mai spus Iohannis.

Citeste si: Alina Gorghiu, dupa retinerea lui Cancescu: ACL Brasov va avea un rezultat foarte bun in aceasta campanie electorala