IOHANNIS: Sunt singurul dintre toti candidatii care stie cum e sa fii minoritar la tine in tara

Candidatul ACL la prezidentiale, Klaus Iohannis, afirma ca este singurul dintre toti candidatii la Presedintie care stie cum e sa fii minoritar in propria tara, adaugand ca are acelasi mesaj pentru toate minoritatile, dar si pentru majoritatea romaneasca, acela de “a munci impreuna”.

Presedintele PNL, Klaus Iohannis, candidatul Aliantei Crestin-Liberale (ACL) pentru alegerile prezidentiale, a declarat, marti, intr-o conferinta de presa sustinuta la Targu Mures, ca vrea sa fie presedintele tuturor, transmite corespondentul Mediafax.

intrebat despre mesajul pe care il are pentru electoratul maghiar, Iohannis a spus ca are acelasi mesaj ca si pentru celelalte minoritati si majoritatea romaneasca.

“Am acelasi mesaj pe care-l am si pentru electoratul de etnie roma, sau pentru sasi, sau pentru etnicii germani in general si, sigur, pentru marea majoritate care sunt romani, dar si pentru evrei, pentru armeni, pentru toata lumea. Eu vreau sa fiu presedintele tuturor. Eu sunt singurul dintre toti candidatii care stie cum e sa fii minoritar la tine in tara. Nu spun lucrul acesta fiindca este un avantaj electoral. Este o constatare, care cred ca va fi bine auzita si de etnicii maghiari”, a spus Iohannis.

Citeste si: IOHANNIS: Guvernul habar nu are de unde va acoperi neincasarile din reducerea CAS

El a mai spus ca daca vrem ca lucrurile sa se schimbe in tara si Romania sa fie prospera si puternica, atunci trebuie sa intelegem cu totii ca “romanii sunt o natiune civica, nu o natiune etnica” si cu totii suntem romani, iar singura cale este “sa muncim impreuna, cu mai putina galagie, mai putin spectacol si mai multa munca”.

Iohannis a apreciat ca a fi minoritar nu este un avantaj si ca nu ai de ce sa fii mandru de ceva la care nu ai nicio contributie, cum e etnia.

El a adaugat ca se simte foarte bine in Romania si crede ca are suficiente motive in acest sens.

“Romania este, poate, cel mai pozitiv exemplu din Uniunea Europeana privind modul cum isi trateaza minoritatile etnice. Astfel de discriminari pozitive, cum exista pentru Parlamentul Romaniei, de exemplu, rar se gasesc. Am privilegiul sa fiu primarul unui oras romanesc, din centrul Romaniei, primarul Sibiului, ales evident de majoritatea romanilor, care nu numai ca au considerat ca a fi etnic german nu este un dezavantaj, ci nici nu s-au uitat la acest lucru, s-au uitat la capacitatea mea de manager public. Toate aceste lucruri ma fac sa spun ca ma simt foarte bine in tara mea. si fiindca am avut aceste rezultate, doresc sa fiu presedintele tarii mele”, a spus Iohannis.

Citeste si: Pe cine mizeaza Basescu in alegerile prezidentiale