Iohannis: Suspendarea presedintelui ar fi o prostie. E o gogoasa afirmatia ca PNL ar vrea asta

Prim-vicepreşedintele PNL, Klaus Iohannis califica drept o gogoasa declaratia presedintelui fondator al PC, Dan Voiculescu, care declara zilele trecute ca liberalii si-ar dori acum o noua suspendare a presedintelui Traian Basescu.

Iohannis a declarat astazi, intr-o conferinta de presa, ca o noua suspendare a presedintelui Romaniei nu este “nici posibila, nici oportuna, nici dorita de PNL”.

Iohannis a fost intrebat de ziaristi sa comenteze declaratia lui Dan Voiculescu referitoare la suspendarea presedintelui. “Mi se pare o gogoasă. Nu s-a discutat în PNL asa ceva `si cei pe care îi cunosc eu nu merg pe sustinerea unei suspendari”, a precizat Iohannis.

Mai mult, Klaus Iohannis s-a aratat deranjat si de reactia unor colegi din PNL care s-au grabit sa spuna ca si-ar dori o noua suspenare a lui Traian Basescu.

“Ca anumite voci izolate din PNL s-au grabit sa-şi dea cu presupusul, e partea a doua a chestiunii. Pe mine, sincer, m-a deranjat un pic ca prin acele voci, care nu au nicio acoperire în conducerea partidului pe aceasta tema, s-a creat impresia că PNL vrea o suspendare. PNL nu vrea o suspendare. Ar fi o prostie acum, cand mai este un an de mandat de preşedintie”, a explicat Klaus Iohannis.

Presedintele fondator al PC, Dan Voiculescu, a declarat, luni seara, ca daca ar depinde de el, presedintele Traian Băsescu ar fi suspendat ”maine” din nou.