IOHANNIS: Trebuie sa ne asiguram ca viitorul PARLAMENT va coopera pe deplin cu JUSTITIA

Presedintele Klaus Iohannis afirma ca de luni incepe o noua serie de consultari cu partidele si formatiunile parlamentare, aratand ca trebuie sa se asigure faptul ca viitorul Parlament va coopera pe deplin cu justitia iar romanilor din strainatate sa li se asigure dreptul la vot.

“Finantarea partidelor si a campaniilor electorale trebuie sa fie corecta si transparenta. Romanilor din strainatate trebuie sa li se asigure dreptul la vot. Reforma sistemului electoral trebuie sa garanteze prezenta unor candidati preocupati de buna gestionare a banilor publici si care intr-adevar sa-i reprezinte pe cetateni.

CITESTE SI: KLAUS IOHANNIS a chemat partidele la NEGOCIERI. PROGRAMUL intalnirilor de la COTROCENI 

De asemenea, trebuie sa ne asiguram ca viitorul Parlament va coopera pe deplin cu justitia. De luni, incep o noua serie de consultari pe aceste teme cu partidele si formatiunile politice reprezentate in actualul Parlament”, a scris joi Iohannis pe pagina sa de Facebook. Presedintele Klaus Iohannis invita luni la Palatul Cotroceni partidele si formatiunile parlamentare la consultari referitoare la stadiul legislatiei electorale si procedurile parlamentare de incuviintare a cererilor justitiei.

“Luni, 20 aprilie, presedintele Romaniei, domnul Klaus Iohannis, invita la Palatul Cotroceni partidele si formatiunile politice reprezentate in Parlamentul Romaniei, in vederea unor consultari referitoare la stadiul legislatiei electorale, inclusiv cel al reglementarilor necesare asigurarii dreptului de vot al romanilor care traiesc in afara granitelor.

CITESTE SI: KLAUS IOHANNIS s-a intalnit cu presedintele Comitetului Economic si Social European, Henry Malosse 

Pe agenda consultarilor se vor mai afla discutii referitoare la procedurile parlamentare de incuviintare a cererilor de urmarire penala, retinere, arestare sau perchezitie a membrilor Parlamentului, precum si alte teme de interes public”, a anuntat Administratia Prezidentiala. Seful statului anunta in conferinta sustinuta la 100 de zile de mandat ca va avea dupa sarbatori consultari cu partidele si formatiunile parlamentare.

Sursa foto: presidency.ro