Iohannis: Trebuie sa scapam de coruptie, dar in primul rand de corupti

Iohannis: Trebuie sa scapam de coruptie, dar in primul rand de corupti

Presedintele Klaus Iohannis a declarat joi seara, la Realitatea TV, ca, din punctul sau de vedere, coruptia este o amenintare la adresa securitatii nationale, pe care vrea sa o ”trateze” sprijinind demersurile anticoruptie, precizand ca si partidele trebuie sa-si schimbe abordarea in aceasta privinta.

”Trebuie sa vedem lucrurile asa cum sunt, coruptia este o amenintare la adresa securitatii nationale, punct. si ca atare, vreau sa o tratez, eu elimin amenintarile unde se pot elimina. in consecinta, voi incuraja foarte mult lupta impotriva coruptiei, lucru pe care l-am mai spus si il mai spun. Eu imi doresc ca la sfarsitul mandatului meu, cand ma pregatesc sa plec de aici, sa putem afirma ca in Romania mai exista ici-colo cate un caz de coruptie, dar a disparut coruptia aproape generalizata. Este un lucru pe care mi-l doresc si este un obiectiv pe care mi l-am pus. Este clar ca Romania are un potential enorm, potential de crestere, de dezvoltare, oameni destepti, oameni cu viziuni, dar printre altele coruptia ne tine in loc. Concluzia, trebuie sa scapam de coruptie, dar in primul rand de corupti”, a declarat presedintele Iohannis la Realitatea TV.

El a mentionat ca, in calitatea sa de presedinte, ii va incuraja ”intotdeauna pe cei care se lupta cu coruptia”.

Citeste si: IOHANNIS: DA, IMI DORESC UN GUVERN PNL. CU ACTUALUL GUVERN NU VAD CUM SA PUN IN PRACTICA VIZIUNEA MEA PE 10 ANI PENTRU ROMANI

De asemenea, Iohannis a facut referire la abordarea partidelor fata de cazurile de coruptie din propriile formatiuni.

”Chiar daca nu mai sunt membru in PNL, fiindca presedintele nu are voie sa fie membru al vreunui partid, dar urmaresc cu mare atentie ce se intampla. Partidele trebuie sa se reformeze, alegatorii au aratat foarte clar prin acest vot ca isi doresc altfel de politica. Acesta a fost sloganul meu, sa facem altfel de politica, oamenii m-au crezut, m-au votat. Concluzia e simpla, oamenii nu vor doar un om care sa faca altfel de politica”, a mai declarat presedintele.

Citeste si: IOHANNIS: NIMENI NU A PREVAZUT CA VOI CASTIGA CU 10% DIFERENTA. SURPRIZA NU A FOST CA AM CASTIGAT, CI VALUL ENORM DE SIMPATIE

El a precizat ca acest mesaj a fost inteles de partide, ”unii mai mult, altii mai putin”, existand ”semne destul de bune” dupa alegerile prezidentiale, facand referire la respingerea legii amnistiei si gratierii si ridicarea imunitatii parlamentarilor.

”Reformarea partidelor inseamna mult mai mult decat acest lucru. inseamna sa se distanteze si de colegi care poate nu ajuta sa se refomeze partidul, care poate prin faptul ca raman aproape aduc un minus de imagine. Evident, nu trebuie sarit calul, dar Statutul trebuie modernizat si nu doar modernizat, trebuie aplicat, chiar daca pentru unul sau pentru altul acest lucru poate fi dureros”, a mai afirmat Iohannis.