IOHANNIS: Un PARLAMENT tolerant cu coruptii nu se va bucura niciodata de RESPECT

Presedintele KLAUS IOHANNIS, a scris, vineri, pe Facebook, despre cererile de incuviintare a urmaririi penale a parlamentarilor, aratand ca reinnoieste apelul adresat clasei politice de a intelege ca un PARLAMENT tolerant cu coruptia si coruptii nu se va bucura niciodata de RESPECTUL cetatenilor.

Este cea de-a doua postare a sefului statului, pe Facebook, pe aceasta tema, dupa ce, joi, in timpul reuniunii Consiliului European (CE) de la Bruxelles, KLAUS IOHANNIS a scris pe Facebook, ca se astepta ca SENATUL sa incuviinteze cererea de incepere a URMARIRII PENALE in cazul senatorului PNL VARUJAN VOSGANIAN.

CITESTE SI: ALINA GORGHIU i-a cerut DEMISIA lui VARUJAN VOSGANIAN 

Vineri, presedintele a revenit asupra subiectului, aratand, tot intr-o postare pe pagina de socializare, ca ”procedurile pentru cererile de incuviintare a retinerii, arestarii sau perchezitiei parlamentarilor si cele de efectuare a urmaririi penale pentru ministri si fosti ministri, membri ai Parlamentului, trebuie sa devina mai simple si mai transparente”.

”Reinnoiesc apelul adresat clasei noastre politice de a intelege ca un Parlament tolerant cu coruptia si coruptii nu se va bucura niciodata de respectul si increderea cetatenilor”, a transmis KLAUS IOHANNIS politicienilor. Joi, presedintele KLAUS IOHANNIS a scris, pe Facebook, ca se astepta ca Senatul sa incuviinteze cererea de incepere a urmaririi penale in cazul senatoului PNL VARUJAN VOSGANIAN, precizand ca votul senatorilor arata ca nu s-a inteles pe deplin necesitatea schimbarii.

“Ma asteptam ca SENATUL sa incuviinteze cererea DNA de incepere a URMARIRII PENALE in cazul senatorului PNL VARUJAN VOSGANIAN. Votul senatorilor arata ca nu s-a inteles inca pe deplin necesitatea schimbarii pentru care am pledat atat la consultarile cu partidele politice parlamentare, cat si in recentul discurs tinut in plenul Parlamentului”, a transmis presedintele KLAUS IOHANNIS, aflat la Bruxelles, la reuniunea informala a Consiliului European (CE).

CITESTE SI: KLAUS IOHANNIS, DEZAMAGIT de votul senatorilor in cazul lui VARUJAN VOSGANIAN 

“In fata justitiei, nu exista decat o singura masura: respectul fata de lege, indiferent de persoana sau functie”, a mai scris IOHANNIS. Senatul a respins, joi, solicitarea Parchetului General de incuviintare a inceperii urmaririi penale impotriva senatorului PNL VARUJAN VOSGANIAN, fiind inregistrate 71 de voturi “impotriva”, 56 de voturi “pentru”, 5 voturi fiind anulate. Votul a fost secret, cu bile.

Sursa foto: adevarul.ro